Urmărirea visurilor noastre înseamnă și găsirea scopului și a sensului vieții. Însă, nu întotdeauna știm exact ce înseamnă asta. Este posibil să simți, uneori, că ceva lipsește, dar nu poți spune exact ce. Există mereu în noi o dorință generală ca lucrurile să fie bine, iar datoria noastră este să descoperim, în timp, ce înseamnă mai exact asta.
Iată câteva dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a trăi viața pe care ți-o dorești:
- Stabilește obiective realiste
Organizarea este una din cele mai eficiente aptitudini pe care o poți avea în viață. Aceasta te ajută inclusiv în stabilirea obiectivelor importante din viața ta. Începe cu obiective mici pe care să le poți îndeplini într-un interval relativ scurt de timp. Apoi poți trece, încet, spre obiective mai mari.
De exemplu, dacă iubești mașinile premium, dar bugetul actual nu îți permite să faci o astfel de achiziție, poți să verifici oferta de autoturisme rulate. Este foarte posibil să-ți îndeplinești acest vis mult mai repede achiziționându-ți o mașină în stare excelentă, la un preț mai accesibil.
Dacă vrei să-ţi stabileşti un obiectiv pe termen lung, poţi urma sfatul dat de life coach-ul Tracey Rogers: „Pentru a stabili un obiectiv pe termen lung, planifică-ţi o cronologie şi identifică reperele cele mai importante pe care vrei să le atingi într-un an”.
- Fă-ţi o rutină zilnică eficientă
Poţi începe prin a decide care este scopul tău final în crearea unei rutine zilnice, apoi să faci lucrurile invers. Life coach-ul Michelle Shahbazyan consideră că lucrurile simple, de bază, pe care le facem în fiecare zi, sunt cel mai bun punct de plecare. Igiena zilnică, aranjarea patului, prepararea şi savurarea cafelei ori a ceaiului de dimineaţă şi drumul spre job ori deschiderea laptopului dacă lucrezi remote sunt doar câteva din ele.
„Oricare ar fi scopul tău, folosește-l ca punct de plecare, apoi descoperă pașii de bază pentru a ajunge în acel loc. Uneori, asta implică lucruri foarte mici, cum ar fi setarea unei alarme și trezirea la o anumită oră cinci zile pe săptămână. Dacă te ții de noua ta rutină zilnică, va deveni mult mai ușor să atingi obiective mai mari, deoarece creierul tău învață că aceste obiceiuri sunt deja ușor de deprins”, afirmă Shahbazyan.
- Apreciază toate lucrurile bune din viaţa ta
Începe să exersezi recunoştinţa în doze mici, în acele momente repetitive din viaţa ta, aparent nesemnificative. De exemplu, atunci când te speli pe dinţi sau găteşti sunt doar două dintre aceste momente. Următorul pas este să faci zilnic o listă cu cinci lucruri pentru care te simţi recunoscător în ziua respectivă. De asemenea, dacă simţi că există o persoană care are un impact pozitiv semnificativ asupra vieţii tale, îi poţi scrie o scrisoare în care să-ţi exprimi recunoştinţa. S-a demonstrat că scrisorile de recunoştinţă promovează fericirea și satisfacția vieții.
Introspecția este doar una dintre modalitățile cele mai simple de a descoperi ce ne dorim cu adevărat în viață. Asta înseamnă, totodată, să ne confruntăm cu ce nu ne dorim, iar acest proces poate fi unul destul de intens. Însă, mai mult ca sigur, rezultatul va merita tot efortul depus.
Sursa foto: Shutterstock