Organizează zona de lucru și stabilește set-up-ul camerei

Primul pas constă în eliberarea camerei și evaluarea spațiului disponibil. Verifică starea pereților, funcționarea prizelor și a instalației electrice. Îmbunătățește izolația fonică a încăperii, pentru a realiza înregistrări performante și totodată pentru a nu deranja pe cei din jur cu nivelul decibelilor.

Dacă este vorba despre o cameră cu ferestre, montează termopane cu geamuri duble, ca să nu te deranjeze zgomotele de afară. Poți utiliza masa de lucru și scaunul ergonomic, nu încărca prea mult zona de lucru, ca să rămână loc pentru cabluri, echipamente de studio și alte accesorii de care ai nevoie în activitatea ta: rack-uri, piese de mic mobilier, suporturi și organizatoare, stative pentru studio. 

Achiziționează echipamente audio pentru home studio

Cea mai importantă etapă este cea a achiziționării dotărilor speciale pentru studio. Este vorba despre echipamente audio precum microfon de studio, căști, monitoare de studio, recordere. Optează pentru produse premium, care să-ți asigure o calitate superioară a sunetului și posibilitatea realizării unor înregistrări de nivel profesional.

Completează schema de sunet și circuitele de transmisii cu echipamente MIDI, mixere analoage, generatoare, benzi și accesorii, controlere de studio, stabilizatoare de tensiune, decksavers. Utilizează seturi de accesorii pentru reglaje sonore, de exemplu amortizoare de șoc, shockmount-uri, pop-filtre, grilaje de microfon, panouri de absorbție și de difuzie, pentru tratament acustic.

Instalează componentele hardware și software pentru studio

Ca să ai eficiență maximă în activitatea de studio, ai nevoie de echipamente digitale, care să utilizeze cele mai noi tehnologii. Folosește computerul personal sau un laptop performant și optează pentru o interfață audio compatibilă cu specificațiile sistemului de operare și cu celelalte softuri pe care le utilizezi pentru editare, browsing etc.

Alege interfețe audio prin USB/Thunderbolt, monitoare de studio, preamplificatoare, samplere/sequencere, convertoare de semnal digital, accesorii pentru efecte și procesoare de semnal. Monitorizarea sunetului trebuie realizată cu mare atenție, așa că selectează cele mai potrivite modele pentru sistemul audio pe care îl configurezi pentru studioul tău de acasă.

Completează dotările de studio cu recordere digitale, procesoare și efecte, convertoare digitale, suporturi media, echipamente pentru podcast, kituri pentru vlogging. Astfel vei putea realiza orice tip de material audio-video la nivel profesional, cheltuind sume mai mici decât în cazul închirierii unui spațiu de înregistrare la un studio specializat. 

Alege programele și aplicațiile software specializate pentru activitățile pe care urmează să le desfășori în cadrul studioului tău de acasă. Poate fi vorba despre înregistrări instrumentale, voci, podcasturi, conținut audio și video pentru vlog, rețele sociale, ebooks și multe alte tipuri de materiale multimedia.

Prin achiziționarea echipamentelor potrivite vei reuși să transformi o simplă cameră din casă într-un veritabil studio de înregistrări.

Sursa foto: shutterstock.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News