Deosebit de remarcabilă este arhitectura sa distinctivă, specifică evului mediu, cuprinzând case cu acoperișuri abrupte și străzi înguste pietruite, iar cele 9 turnuri și zidurile fortificate întregesc această atmosferă de poveste.
Cetatea Sighișoara este un adevărat tezaur cultural care cuprinde o multitudine de atracții turistice care datează de secole și care au fost păstrate cu grijă de-a lungul vremii, devenind veritabile bijuterii naționale ce răspândesc farmecul și istoria României.
Pentru a te bucura la maxim de toate avantajele pe care le pune la dispoziție acest oraș-cetate, este foarte important să ai în vedere și cel mai mic detaliu al escapadei tale.
Haide să descoperim locurile unde putem asculta cronica meșteșugarilor sași. Care sunt atracțiile turistice ce ne întorc în trecut? Pentru a transforma aventura noastră în Sighișoara într-o experiență captivantă și bogată, ar fi indicat să explorăm fiecare atracție turistică în mod individual. Câteva exemple sunt Casa Armelor și Hărților, Turnul cu Ceas, Biserica din Deal, Scara Școlarilor, dar și multe alte locuri care te vor fermeca.
CASA BRESLELOR – expoziție în amintirea celor 9 bresle
În imediata vecinătate a emblematicului Turn cu Ceas, se află o autentică reprezentare a bogăției culturale a comunității sașilor: Casa Breslelor. Această expoziție oferă o imagine fascinantă a modului de viață al meșteșugarilor sași și pune în evidență povestea celor 9 bresle care au influențat dezvoltarea orașului. Casa Breslelor adăpostește o diversitate de instrumente, aparate și unelte folosite cu mult timp în urmă de meșteșugarii sași din Cetatea Sighișoara și din împrejurimi.
Ce ocupații aveau strămoșii sași? Cu se ocupau ei? Care era rolul breslelor în acest oraș? Toate aceste întrebări găsesc răspunsul aici, într-o călătorie captivantă prin istoria și tradițiile Sighișoarei.
Pe lângă aceste artefacte, expoziția completează tabloul medieval cu informații și povești despre breslele care au definit identitatea și dezvoltarea orașului așa cum îl cunoaștem astăzi. Aceste bresle au avut un rol crucial nu doar în aspectele economice ale comunității, ci și în construcția bisericilor locale. În funcție de rangul lor, breslele aveau propriile lor altare dedicate sfinților protectori în interiorul bisericilor, cu bănci inscripționate și locuri specifice.
Emoția locului creează amintiri puternice, iar Sighișoara este de departe încărcată de sentimente arhaice care dăinuie în prezent! Nu sta pe gânduri și vino să te convingi singur de frumusețea acestui loc!