Toată lumea își creează scenarii, nu? Acesta este un mecanism de apărare pe care, de-a lungul timpului, ni l-am dezvoltat pentru evita posibile situații neplăcute în care ne-am putea afla. Cu toate acestea, foarte puține dintre scenariile respective devin cu adevărat viabile. De altfel, este foarte probabil ca un astfel de scenariu, de fapt, chiar să te ducă la o realitate de acest gen: ți-ai creat toate circumstanțele „ideale” pentru ca scenariul să se întâmple.
Dacă încerci să rezolvi probleme care nu există ajungi să creezi problema respectivă
Pentru un mindset cât mai sănătos, cei de la Libertate în IT abordează situațiile de genul într-un mod potrivit: „Nu rezolvăm probleme pe care nu le avem”.
De ce? Pentru că dacă încerci să rezolvi probleme care, pur și simplu nu există, chiar ajungi să creezi problema respectivă. Cum orice problemă, de obicei, are nevoie de rezolvare, vei avea tendința de a investi timp în a căuta soluții (pentru probleme care, efectiv, nu există), ceea ce înseamnă că în loc să te axezi pe ceva real, pe ceva ce este cu adevărat important, vei ajunge să te axezi pe ceva ce nu are nicio finalitate în viața ta profesională și personală. Mai mult decât atât, poți ajunge în situații în care pierzi un anumit proiect pentru că presupui greșit că nu ești îndeajuns de bun pe o anumită parte – tehnică, de comunicare.
În cele din urmă, ajungi să creezi un „arbore de cazuri”, care nu face altceva decât să te blocheze din a-ți atinge maximul potențial de care ești capabil. Trăiești într-un fel de „univers cauzal”, în care rămâi blocat între „și dacă?”, „dar oare?”, ceea ce te ține pe loc și, de fapt, chiar ajunge să îți creeze probleme specifice. Odată creată, problema este mult mai greu de gestionat și de rezolvat. Potențialul tău este inhibat de faptul că ajungi să-ți pui din ce în ce mai multe piedici, gândindu-te că ai nevoie de mai multe pentru a rezolva respectivele probleme: cursuri în plus, mentorat pe o anumită ramură, într-un anumit domeniu.
Acest hack mental te va ajuta să-ți stimulezi productivitatea și să ai un stil de viață mult mai sănătos și eficient.
Cei de la Libertate în IT îți pot demonstra că, într-adevăr, deseori îți creezi probleme care nu au o concretizare reală. Îți vor arăta că ești îndeajuns de bun pentru a-ți gestiona fără dificultăți sarcinile, task-urile, că ai aptitudinile și skill-urile necesare pentru a avansa în domeniu și a-ți crea un brand în jurul persoanei tale. Tot ce trebuie să faci este să expui problema și să înțelegi, în cele din urmă, că multe scenarii pe care ți le poți imagina nu vin decât din propriul mindset. A-ți seta un mindset sănătos poate fi destul de greu, însă Libertate în IT este aici să te ajute să atingi acest prag mult mai ușor și, mai mult decât atât, să ai certitudinea unei evoluții rapide.
Acest hack mental te va ajuta nu doar să-ți stimulezi la cote maxime productivitatea, ci și să ai un stil de viață mult mai sănătos și eficient. Axându-te pe situații reale, fără a-ți crea scenarii distructive, care te țin pe loc, te poți focusa mult mai ușor pe adevăratele proiecte și gânduri care chiar contează și te ajută să-ți atingi obiectivele – atât profesionale, cât și personale. Cei de la Libertate în IT te pot ajuta să-ți schimbi în totalitate viața profesională și, implicit, toate celelalte variabile care definesc un stil de viață cât mai plăcut și calitativ. Dacă ajungi să ai un echilibru între cele două, atunci te poți considera un om cu adevărat norocos.