Gândind în perspectivă, putem concluziona că hidroizolarea băilor este o investiție în siguranță și confort. În schimb, costurile cu reparațiile, care vor trebui efectuate mai devreme sau mai târziu, sunt cu mult mai mari comparativ cu cele ale hidroizolației. Având rol de impermeabilizare și prevenind apariția mucegaiului, hidroizolația băilor este o etapă pe care specialiștii în construcții și renovări ne recomandă să nu o sărim. Luând în considerare importanța hidroizolației, este necesar să te informezi înainte de a începe un astfel de proiect, urmând sfaturi care îți vor garanta rezultate de excepție. 

Pentru sfaturi avizate și recomandări de produse eficiente în lucrările de hidroizolație baie am apelat la echipa Econstrukt, cu experiență vastă și cunoștințe esențiale referitoare la cele mai bune metode și produse pe care le poți utiliza în cadrul unui proiect de hidroizolare baie.

Înainte de toate, trebuie să știi că din categoria de produse utilizate pentru hidoizolație fac parte: membranele lichide monocomponente din poliuretan modificat, amorsele lichide bicomponente pe bază de apă, hidroizolațiile pe bază de cauciuc și polimer, dar și benzile de armare.

Pregătește corespunzător suprafața pe care vei aplica hidroizolația

Un prim sfat pe care echipa Econstrukt ne recomandă să îl luăm în considerare este pregătirea corespunzătoare a suprafeței pe care vei aplica hidroizolația, importantă pentru ca produsul să adere perfect, pentru finisare și durabilitate optimă. Așadar, asigură-te că zona este curățată de praf, urme de murdărie, reziduuri și pete de grăsime.

Dacă este vorba despre o renovare și ai de-a face cu straturi vechi de murdărie acumulată, substanțe organice sau uleioase, este indicat să le înlături cu ajutorul unei mașini de șlefuit, pentru a curăța suprafața în profunzime și pentru a o netezi. 

Folosește amorsă înainte de aplicare hidroizolației

Rolul amorsei în cadrul hidroizolației este unul extrem de important, ajutând la fixarea membranei hidroizolatoare prin sporirea capacității de absorbție a suprafeței suport. În plus, amorsa diluată joacă un rol important și în etapa de pregătire a suprafeței, pentru repararea fisurilor și îmbinărilor. 

Econstrukt le recomandă utilizatorilor casnici care doresc să hidroizoleze o baie nouă să parcurgă următorii pași:

  • amorsarea suprafeței cu membrană hidroizolatoare lichidă MARIS POLYMERS Marithan diluată cu apă curată în proporție de 10-20%;
  • etanșarea permanentă a diferitelor joncțiuni si crăpături cu bandă pentru hidroizolații RINO Seal Tape TS 12/7 – banda de armare se aplică imediat, cât stratul de amorsă este încă umed;
  • ca strat final, pentru formarea membranei hidroizolante – se va aplica MARIS POLYMERS Marithan nediluat.

MARIS POLYMERS Marithan este un produs extrem de eficient, cu elasticitate ridicată, care hidroizolează în proporție de 100% suprafața pe care este aplicat. Cu ajutorul acestei membrane din poliuretan modificat component vei obține o hidroizolație uniformă, fără îmbinări. 

Un alt avantaj al acestui produs este tehnologia inovatoare PUD Technology, dezvoltată de Maris Polymers, care permite formarea de dispersii stabile și garantează siguranța în utilizare, Marithan fiind un produs pe bază de apă prietenos cu mediul, cu conținut scăzut de compuși volatili organici și transport non-ADR. De asemenea, consumul eficient al Marithan este un alt beneficiu care derivă din această tehnologie.

Aplicarea membranei izolatoare în baie este simplă și nu necesită abilități speciale. O poți face chiar tu, fără ajutorul unui profesionist. După ce pregătești suprafața, poți aplica membrana de impermeabilizare cu ajutorul unei role sau a unei pensule. Este indicat să aplici două straturi de pentru impermeabilizare și protecție maximă. Respectă timpul de uscare între aplicări, care este indicat pe ambalajul produsului. 

Recomandările Econstrukt pentru hidroizolația băii

În magazinele de specialitate, așa cum este Econstrukt, există produse cu raport foarte bun calitate – preț, care pot fi folosite chiar de către persoane fără experiență. 

Pe lângă produsele menționate anterior, Econstrukt recomandă și alte soluții eficiente pentru hidroizolarea băilor:

  • Bison Rubber Seal, hidroizolație pe bază de cauciuc modificat cu polimeri– Are o durabilitate de minim 20 de ani, dovedită prin testarea conform standardului EN 1297. Unul dintre principalele avantaje ale acestei hidroizolații, pe lângă caracteristicile tehnice de excepție, este timpul scurt de așteptare pentru aplicarea celui de-al doilea strat, de doar 10 minute. Se recomandă pentru etanșare, protecție, reparare și pentru hidroizolarea cădițelor de duș și a îmbinărilor de pardoseală, dar și pentru multiple alte aplicații în exterior sau interior.
  • Bison Rubber Seal Textile Tape – Utilizată împreună cu hidroizolația menționată anterior de la același producător, această bandă textilă este perfectă pentru acoperirea golurilor, crăpăturilor și fisurilor, fiind extrem de puternică, elastică și absorbantă.

Nu uita că apa și umiditatea excesivă sunt cele mai mari amenințări la adresa integrității structurale a unei locuințe. Având în vedere că în băi cei doi factori reprezintă o constantă, nu este de mirare că sunt și printre cele mai afectate. Așadar, data viitoare când îți vei renova baia sau dacă locuința ta este acum în stadiul de construcție, nu sări peste impermeabilizare! Conform echipei Econstrukt, hidroizolarea poate face diferența dintre o baie care își păstrează funcționalitatea și aspectul plăcut un timp îndelungat și una care va deveni în scurt timp victima mucegaiului și a infiltrațiilor. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News