Oamenii încearcă să se regăsească și, mai mult decât atât, să se reconecteze cu natura. Astfel, tendințele actuale urmăresc nu doar culori vii, uneori chiar neașteptate, ci și utilizarea unor materiale care să redea cât mai fidel apropierea de natură.
Iată ce trebuie să știi despre amenajările interioare în industria ospitalității din acest an.
1. Culorile vii
În 2022, ar fi cazul să uităm de culorile sintetice, care se regăsesc greu sau chiar deloc în natură. De aceea, optează pentru nuanțe naturale, cum ar fi muștar, ocru, culoarea citricelor sau diferite nuanțe de verde. În orice caz, culorile aprinse nu mai sunt un subiect tabu.
Se observă o tendință tot mai pronunțată ca atunci când vine vorba de design interior cafenea să se opteze pentru o gamă cromatică mai caldă, cu tentă neutră. Într-adevăr, abordând o asemenea culoare, îți este mult mai ușor ca ulterior să integrezi, fără probleme, alte obiecte.
2. Materialele naturale
Deoarece poate în pandemie, mai mult decât oricând, am realizat cât de mult ne lipsesc spațiile verzi, pline de natură, 2022 vine cu tendința căutării acesteia în orice loc. De aceea, când vine vorba de mobilier sau alte anexe aferente, multe persoane caută calitatea materialelor naturale.
În strategiile de design interior hotel se observă tendințe care urmăresc această direcție. Gata cu materialele sintetice, întrucât acestea pot fi înlocuite cu ușurință de cele naturale, de calitate, care atrag privirea oricărei persoane, dându-i sentimentul unui cămin.
3. Minimalismul
Chiar dacă nu este o tendință neapărat actuală, minimalismul este deja omniprezent. De fapt, nu se va demoda niciodată, deoarece definește acel tip de simplitate caracterizată prin eleganță și rafinament, gust și echilibru.
Minimalismul este un concept mult mai complex, dar ideea de bază este, pe cât posibil, să scapi de elementele care-ți aglomerează spațiul, fie că vorbim despre un hotel, cafenea sau restaurant. Dacă ți se pare mult prea greu de ales, poți oricând să apelezi la un designer interior Bucuresti.
4. Sustenabilitatea
Anul acesta urmărește tendințe eco-friendly, și nu este vorba doar despre design interior, ci și despre produsele comercializate de o anumită afacere. Astfel, deoarece multe persoane au realizat importanța protejării naturii, sustenabilitatea devine un concept tot mai important.
Afacerile care se respectă includ în planurile de design și elemente-cheie ale sustenabilității, cum ar fi sticle reciclabile, pahare și tacâmuri din carton, dar și plante decorative naturale, renunțând la cele artificiale care, deși nu necesită îngrijire, sunt mult mai puțin estetice.
Anul 2022, în materie de design interior, este unul al efervescenței stilistice. După ce ne-am petrecut o perioadă enormă închiși în case, căutăm orice posibilitate de scăpare vrând, în același timp, să ne simțim liberi oriunde am merge. Bucuria de a te plimba liniștit, de a servi un pahar de vin și o cină gustoasă este stimulată de ideea că, oriunde am fi, natura face parte din noi.
Foto: Proiect picktwo.ro