Tot ce trebuie să știi despre implanturile dentare
Implanturile dentare au revoluționat domeniul stomatologiei devenind rapid cea mai căutată și apreciată procedură, dat fiind faptul că pot înlocui un număr nelimitat de dinți, preluându-le toate funcțiile.
Ce sunt implanturile dentare
Implantul poate fi asociat cu o rădăcină dentară artificială, fiind realizat din materiale biocompatibile și foarte rezistente care se inserează chirurgical în os, urmând să se sudeze în termen de câteva săptămâni, ca o rădăcină naturală. Odată fixat, acesta poate susține lucrări protetice variate, de la coroane, la punți și proteze, în așa fel încât întreaga dantură afectată să poată fi înlocuită, fără ca pacientul să poată face diferența între un dinte natural și un implant.
Când se recomandă
Implanturile dentare sunt soluții de restaurare dentară în cazurile în care pacienții au pierdut unul sau mai mulți dinți, ori sunt foarte afectați, caz în care reconstrucția devine imposibilă. De asemenea, este recomandată pentru pacienții care sunt în căutarea celei mai confortabile soluții care să se comporte întocmai unui dinte natural, fără ca prezența implantului să fie sesizabilă.
De câte tipuri sunt implanturile
Pentru a putea propune opțiuni adaptate fiecărui caz clinic, au fost dezvoltate numeroase tipuri de implanturi, din partea unor companii de prestigiu, care și-au dedicat decenii pentru a dezvolta cele mai compatibile și funcționale variante.
Drept urmare, pacienții pot alege din patru categorii principale de implanturi, Straumann Roxolid sau Pure Ceramic ori Bredent blueSKY & CopaSKY sau WhiteSky. Acestea variază în funcție de timpul de recuperare necesar, nivelul de biocompatibilitate, dar și aspectul final, bonturile din ceramică sau zirconiu fiind cele mai estetice datorită faptului că sunt realizate în aceeași nuanță ca cea a coroanei dintelui.
Cum se desfășoară procedura de inserare a implantului
În cabinetele de specialitate operațiunea este nedureroasă și durează până la câteva minute, cu o recuperare ușoară și rapidă, mai ales în cazul pacienților fără patologii asociate. Totul începe cu un consult inițial pentru a observa care este starea de sănătate a danturii și pentru a crea un plan de tratament adaptat. În acest punct se decide care sunt pașii necesari pentru a putea insera rădăcina, dacă este nevoie de extracție sau adiție osoasă ori se poate trece direct la plantarea implantului.
Sub anestezie, se efectuează o cale de acces pentru șurub în care urmează să fie amplasat și inserat în os implantul, în câteva minute, fără disconfort pentru pacient. Se analizează prin radiografii localizate dacă acesta a fost poziționat corect, urmând ca incizia să fie închisă și să se monteze coroane provizorii. După o perioadă de recuperare, de la patru săptămâni până la șase luni, pacientul revine în cabinet pentru a monta lucrarea protetică permanentă pe implant, acesta fiind momentul în care va vedea pentru prima dată zâmbetul final mult dorit.
La Implant Studio medicii lucrează foarte meticulos și dedicat pentru a nu produce disconfort, în timp ce adaptează procedurile la cerințele și nevoile pacientului, astfel încât rezultatul final să fie obținut cât mai rapid și să se ridice la înălțimea așteptărilor.
Obține zâmbetul mult dorit cu doar câteva vizite în cabinet, fără durere sau disconfort, la Implant Studio!