Iată 5 sfaturi de care să ții cont atunci pentru a găsi repede chiriași atunci când vrei să-ți închiriezi locuința:

Curățenie și mici reparații înainte de închiriere

Înainte de a oferi o locuință spre închiriere, aceasta va avea nevoie fie de renovare, fie de mici reparații și de o curățenie generală. După ce te-ai asigurat că s-a făcut o igienizare completă, stabilește dacă sunt piese de mobilier ce trebuie înlocuite sau achiziționate. Evită să încarci casa cu diverse obiecte. 

Utilează locuința de închiriat cu electronice și electrocasnice

Pe lângă curățenie și mobilă, produsele electronice și electrocasnice sunt extrem de importante într-o casă ce urmează a fi închiriată. Pentru a atrage rapid un chiriaș, pune-i la dispoziție tot ce are nevoie pentru locuință în materie de tehnologie. Dotează și utilează complet cu electrocasnice noi și alege din produsele pentru casă de la Miele, aspirator, mașină de spălat rufe, cuptor electric sau cuptor cu microunde. De asemenea, diferența pentru chiriaș o vor face obiectele mici, precum un prăjitor de pâine sau un blender. Cu cât va fi mai bine dotată, cu atât casa își va găsi mai rapid chiriași. Ulterior, fii deschis și fă tot posibilul pentru a răspunde nevoilor celor care vor locui în casa ta. Cere-le, în schimb, să aibă grijă de bunurile pe care le folosesc. 

Oferă detalii în anunțul în închiriere

După ce ai pus la punct locuința, primul pas în procesul de închiriere este să formulezi un anunț, pe care să-l faci public pe site-urile de profil sau unei agenții imobiliare. Dacă decizi să închiriezi pe cont propriu, atunci e esențial să știi ce detalii să adaugi. Oferă cât mai multe coordonate, de la strada pe care se află imobilul și până la dotările pe care le are. 

E important să tratezi cu seriozitate aceste lucruri și să estimezi cu precizie distanțele față de mijloacele de transport în comun, de parc, de supermarket sau de orice altă atracție din zonă. Fii corect cu potențialul tău chiriaș încă de la început! 

Realizează fotografii din mai multe unghiuri

Pe lângă preț, fotografiile sunt cele care determină cea dintâi selecție. Altfel spus, oamenii care caută o casă de închiriat au o primă impresie în funcție de imaginile din anunțul de angajare. Realizează poze din mai multe unghiuri și cu fiecare încăpere în parte. Cu cât vor fi mai multe și mai sugestive, cu atât potențialul chiriaș își va putea face o impresie mai exactă pentru locuința pe care urmează să o închirieze. Asigură-te că pui în valoare spațiul în imaginile surprinse, fără însă a păcăli și a folosit diverse “artificii” care să atragă. 

Oferă posibilitatea chiriașului de a plăti online cheltuielile

Un alt aspect important este acela de a-i oferi chiriașului tău posibilitatea de a face plățile online pentru facturi de întretinere, curent, gaze sau alte utilități. E important să precizezi încă de la început că oferi această opțiune, pentru că nimănui nu-i face plăcere sa petreacă timp la cozi pentru a plăti facturile. 

Nu uita că după ce ai găsit chiriașul, trebuie să întocmești un contract de închiriere în care să fie specificate toate detaliile stabilite de comun acord, de la perioadă, preț, garanție, modalități de efectuare a plății chiriei. 

Sursa foto: pexels.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News