Acest proiect editorial inovator reunește principalele teme ale psihologiei într-o singură colecție de 40 de volume. Acestea sunt prezentate riguros și informativ, dar suficient de clar încât să fie bine înțelese atât de cei care studiază cu ardoare acest domeniu, cât și de către cei care abia fac primii pași spre descoperirea sinelui și vor să afle mai multe detalii despre modul în care funcționează mintea umană.
Inteligența: Integrarea abilităților noastre mintale
Cercetătorul de la Universitatea Autonomă din Madrid, Roberto Colom, și-a dedicat întreaga carieră studiului inteligenței. A fost fascinat de modul de evoluție al acesteia în funcție de schimbările sociale.
Medicul și psihologul Howard Gardner, un alt specialist respectat din domeniu, a ajuns la concluzia că există 9 tipuri de inteligență în afară de cea emoțională și dincolo de varianta clasă, de inteligență bazată pe IQ:
- Verbală
- Logica-matematică
- Muzicală
- Spațială
- Cinetică
- Interpersonală
- Intrapersonală
- Naturistă
- Spirituală
Modul în care combinăm aceste inteligențe multiple în viața noastră de zi cu zi este cu adevărat factorul care ne diferențiază ca indivizi. Modul în care gestionăm situații și rezolvăm probleme ne direcționează spre o evoluție ulterioară unică pentru fiecare persoană.
Sistemul tradițional de educație încearcă să forțeze copiii într-un tipar prestabilit, în care toți pot învăța la fel, dar nu este calea cea bună. Poate un copil se descurcă excelent la sport, dar nu poate reține denumirile plantelor de la biologie. Poate alt copil are abilități extraordinare la istorie, însă nu reușește să ia note mari la matematică.
Ar trebui să ținem cont de abilitățile fiecăruia pentru a putea să încurajăm mai bine dezvoltarea individuală și, implicit, cea socială.
Fiecare ediție din această colecție fabuloasă “Descoperă Psihologia” apare odată la două săptămâni, în fiecare zi de vineri. Dacă îți dorești să afli și tu mai multe detalii despre acest aspect fascinant al gândirii umane, cumpără cartea “Inteligența: Integrarea abilităților noastre mintale”, scrisă de Roberto Colom, doar de pe colecții.libertatea.ro sau de la chioșcurile de difuzare a presei.