Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”, care include prima unitate medicală construită după Revoluție integral din fonduri de la bugetul local, dispune de un Centru modern de radiologie și imagistică (Computer Tomograf, Mamograf, Osteodensitometru, radiologie clasică sau aparatură pentru realizarea de mamografii cu tomosinteză, RMN de ultimă generație). Secțiile ATI și Neonatologie sunt renovate și reabilitate complet, cu aparate noi de terapie intensivă, inclusiv pentru nou-născuți, și incubatoare.
Echipamente de radiologie fixe și mobile, monitoare funcții vitale și ecografe pentru secțiile spitalului, sistem de chirurgie minim invazivă ginecologică, noi specialități și servicii excelente ambulatorii într-o clădire reabilitată, compartimentul primiri urgențe – toate întregesc imaginea unui spital complet la standarde europene. Spitalul „Filantropia” Craiovapune la dispoziția pacienților 12 specialități medicale și 543 de paturi de spitalizare și pentru însoțitori.
Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie, care dispune de378 de paturi și 5 secții clinice – este și Centru de Excelență pentru boala Parkinson, respectiv, pentru Scleroza Multiplă, ambele cu adresabilitate pentru toată Oltenia. Are, de asemenea, aparatură de ultimă generație (inclusiv electroencefalografe pentru afecțiuni neurologice și Eco Dopler cervical) și dispune de sisteme moderne de recuperare medicală pentru adulți și copii și ambulanță tip A1.
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, cu 471 de paturi, trei clinici Boli infecțioase și trei clinici Pneumoftiziologie pentru adulți și copii, servicii ATI, imunodeficienți și gardă, oferă, de asemenea, pacienților servicii de diagnosticare și tratament la cele mai înalte standarde.
Toate saloanele din cele trei spitale din subordinea Primăriei Craiova au mobilier modern, TV, igienă maximă și asigură întreg confortul necesar unui pacient. Iar craiovenii au la dispoziție și Telefonul Pacientului: 0351/913 (fără suprataxă, nonstop). Primăria Craiova a introdus acest număr de telefon special pentru pacienţii celor trei spitale aflate în subordine care pot face, astfel, reclamaţii, dar şi sugestii.
Apelurile sunt preluate de un operator al Poliţei Locale Craiova, iar sesizările sunt apoi transmise funcţionarilor din cadrul primăriei, responsabili de relaţia directă cu spitalele municipalităţii.