Mieva își propune să ducă mai departe această tradiție și să le pună românilor pe mese cea mai bună miere naturală. E produsă după metode tradiționale și livrată cu ajutorul sistemelor tehnologizate moderne.

Apicultura ca tradiție românească

Apicultura este una dintre cele mai vechi tipuri de activități de pe teritoriul țării noastre. Încă din Antichitate, mierea naturală și produsele apicole au fost unul dintre pilonii sănătății umane. În vechime, mai toți vracii aveau și stupi de unde foloseau mierea pentru diverse leacuri.

Mieva duce mai departe această tradiție. Noi, apicultorii vasluieni, îți oferim și cele mai bune sfaturi de întrebuințare a mierii și a produselor apicole atât în tratarea diverselor afecțiuni, cât și în menținerea sănătății prin consumul produselor apicole. Este mai util și mai eficient să previi decât să tratezi.

Cooperativa „Mierea din Vaslui” este mai mult decât un furnizor de miere și produse apicole. Este sursa ta de sănătate și încredere, un partener de bază care îți este alături zilnic pentru menținerea echilibrului fizic și mental. 

Noi, apicultorii Mieva, suntem păstrătorii unei îndeletniciri străvechi, cu o istorie străveche pe meleagurile noastre. Folosim metode apicole vechi și deținem un tezaur de tradiție pe care îl prețuim și îl cultivăm cu grijă.

Mieva a apărut ca răspuns la nevoia noastră de a oferi cele mai bune produse apicole complet naturale. Ne dorim să ne vindem produsele mult mai ușor și către un public mai larg. Toți cei care iubesc mierea pot comanda, pe Mieva.ro, miere naturală, propolis, faguri de miere și polen.

Mic istoric al apiculturii în județul Vaslui

Județul Vaslui a fost recunoscut încă din perioada Evului Mediu drept o zonă cu mare potențial melifer. Chiar și la acea vreme, numeroși locuitori din regiune aveau prisaci cu stupi din nuiele ori din trunchiuri de copaci, așa numitele „știubeie”.

Însuși Dimitrie Cantemir amintea în lucrarea sa de referință, „Descriptio Moldaviae”, de prisăcarii vrednici din împrejurimile Vasluiului. Mai mult decât atât, una dintre reformele introduse în perioada domniei sale a fost chiar reducerea deseatinei/dijmei pe care o plăteau crescătorii de albine în Moldova medievală.

Ulterior, în perioada interbelică, stema județului Vaslui avea pe scut chiar un stup de nuiele cu trei albine, ca reprezentare a unei importante și nobile ocupații ale oamenilor locului.

Ne-am unit în această cooperativă, „Mierea din Vaslui”, pentru a putea oferi consumatorilor miere naturală de calitate la un preț mai bun față de ce se vindea până acum en-gros, dar și pentru a putea valorifica mai ușor toate produsele apicole, prin site-ul Mieva.ro.

Produsele ajung la spațiul de depozitare, acolo unde sunt ambalate. Ulterior, se trimit spre vânzare, prin magazinul online Mieva.ro. Fiecare cantitate vândută se împarte la numărul apicultorilor. Se face un cupaj (similar cu procedeul folosit la vinuri) și se amestecă sortimentele tuturor producătorilor de miere, pentru ca produsul final să aibă același gust și același aspect.

Fiecare produs al apicultorilor din cooperativa „Mierea din Vaslui” este testat adecvat de către Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor, înainte de a fi pregătit pentru comercializare. Așadar, ai garanția că achiziționezi un produs final sănătos, realizat natural, fără intervenții chimice.

Noi, apicultorii Mieva, îmbinăm cu succes tradiția și modernitatea. Producem miere naturală ca pe vremuri și o vindem acum cu ajutorul metodelor moderne, pe internet. Însă, ceea ce a rămas neschimbat este respectul pe care îl avem pentru natură și plăcerea gustului mierii naturale de calitate.

 
 

Urmărește-ne pe Google News