Unele construcții îmbină clasicul cu modernul, rezultatele fiind fascinante. În unele clădiri sunt integrate elemente moderne precum fațade ventilate și geamuri mari de sticlă. Acestea oferă un stil modern, dar clasic și simplu în același timp. Cu ajutorul lor luminozitatea poate fi sporită sau diminuată, fiind asigurată și o barieră termică.

Combinația perfectă între clasic și modern

Deși sunt aflate cumva la pol opus, clasicul și modernul pot fi combinate. În teorie, stilul modern refuză caracteristicile și opulența specifică clasicului. Dacă la apariția trendurilor moderne această combinație era blocată total, acum acest lucru este posibil. În design-ul interior, dar și în cel exterior, elementele clasice sunt combinate armonios cu cele moderne.

Unul din rezultatele acestei contopiri este o armonie parcă nefirească, dar plăcută. Stilul armonios al clasicului pare să îndulcească spontaneitatea modernului. Un bun exemplu de combinație sunt lemnul masiv și elementele metalice strălucitoare. Mesele din lemn, cu adaos de rășină epoxidică și metal sunt un exemplu grăitor în acest sens.

Și lucrurile nu se opresc aici. Întregul domeniu al design-ului include astfel de combinații reușite. Stilul mixt a devenit tot mai ales și mai favorizat. Acesta are un grad de permisivitate crescut, fiind posibilă jonglarea cu elementele și materialele de bază. Astfel, rigiditatea și opulența sunt aduse la un nivel optim de eleganță subtilă, inclusiv în mediul de lucru.

Jaluzelele: utilitate și stil în amenajări

În design, chiar și cel mai mic element este important. Modul în care toate componentele sunt așezate poate fi secretul armoniei din spațiul respectiv. Un element ce aduce stil în amenajări sunt jaluzelele. La interior, acestea pot duce subtilitate și stil. La exterior, pot inspira rafinament și modernism. În același timp, aduc o utilitate sporită.

Pe timpul anotimpului călduros, jaluzelele sunt o bună barieră pentru locuință. Acestea previn razele UV să pătrundă la interior, indiferent cum ar fi montate. Mai ales dacă acestea sunt monitorizate, ajustarea lor este deja ușoară. Lumina din spațiul de lucru, cât și temperatura, pot fi influențate cu ajutorul acestui tip de jaluzele.

Birourile sunt un spațiu potrivit pentru aceste jaluzele. Acestea vor oferi spațiul perfect pentru lucru și pentru un nivel optim de concentrare. Cu ajutorul lor poate fi creată atmosfera perfectă pentru prezentările video, dar și pentru teleconferințe.

Ce avantaje oferă jaluzelele de fațadă pentru clădirile de birouri?

Din simpla lor natură rezultă faptul că utilitatea lor este de multe ori necesară. Însă nu se rezumă doar la atât, ci este vorba de mai mult. Printre avantaje se numără și următoarele:

Adaugă eleganță clădirii

Clădirile noi de birouri pot primi o nouă înfățișare cu ajutorul acestor jaluzele. Montate în partea de exterior a clădirii, nu adaugă doar stil acesteia, ci și un aer proaspăt și modern. Faptul că sunt confecționate din aluminiu le face să fie potrivite pentru clădirile moderne.

Asigură un confort termic și acustic

Jaluzelele împiedică căldură excesivă să pătrundă în birou. Cu ajutorul lor poate fi creată și o atmosferă semiobscură, propice desfășurării anumitor activități. Pot fi închise de tot sau pur și simplu pot fi închise doar parțial. Jaluzelele exterioare sunt și bune în diminuarea zgomotului exterior.

Sunt o bună barieră contra intemperiilor

În fața ploilor sau a viscolelor, astfel de jaluzele pot acționa precum un zid. Acestea vor proteja ferestrele și vor asigura intimitatea de care angajații au nevoie. Totodată, acestea vor proteja și tâmplăria ferestrelor.

Pe scurt

Un element funcțional și potrivit pentru clădirile de birouri sunt jaluzelele de exterior. Acestea nu doar îmbunătățesc aspectul clădirii. Deopotrivă, jaluzelele asigură protecție și un mod flexibil de ajustare a luminozității. Astfel de opțiuni sunt avantajoase pentru angajați, fiind un mod de ajustare a mediului de lucru.

Urmărește-ne pe Google News