Energia curată, ieftină și accesibilă pentru locuitorii Bucureștiului și ai marilor orașe din România este acum mai aproape ca oricând. PNL București susține promovarea Legii comunităților energetice, un proiect care poate transforma localitățile din România în locuri mai puțin poluate, autonome energetic și cu costuri foarte mici la întreținere pentru români.
Comunitățile energetice sunt despre cooperare și eficiență. Locuitorii din blocurile din Capitală și alte orașe mari pot instala panouri fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor, folosind energia solară pentru a alimenta locuințele sau spațiile comune. În acest fel, energia produsă local devine o resursă accesibilă, reducând semnificativ facturile și oferind autonomie energetică comunităților.
Mai mult decât economii, energia regenerabilă înseamnă și o contribuție majoră la protejarea mediului. Bucureștiul, un oraș cu un nivel ridicat de poluare, ar putea beneficia de reducerea emisiilor prin utilizarea energiei curate, îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor.
„Mai multă autonomie, costuri cu energia în mod cert mult mai mici și obținerea de resurse pentru investiții reprezintă viitorul – despre asta este Legea comunităților energetice”, spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei și președintele PNL București.
Acest proiect este despre un viitor în care orașele mari sunt mai prietenoase cu mediul, iar locuitorii beneficiază de soluții practice pentru creșterea nivelul de trai.
Articolul este preluat din surse externe și nu aparține redacției libertatea.ro