Principiile de bază ale luminii UV-C și efectul bactericid

Radiațiile ultraviolete sunt considerate cel mai puternic germicid existent la ora actuală datorită faptului că reușesc să distrugă în câteva secunde lanțurile ADN și ARN ale microorganismelor dăunătoare, ceea ce le inactivează și le stopează reproducerea, eliminând astfel orice risc la adresa sănătății. Asta înseamnă că expunerea apei la lumină UV-C duce la purificarea imediată a acesteia, devenind sigură pentru consum sau pentru utilizare în scopuri alimentare și nu numai. Totodată, elimină nevoia de utilizare de substanțe chimice pentru dezinfecție, fiind cea mai sigură și eficientă metodă de sterilizare imediată a unor cantități însemnate de apă. 

Ce tipuri de bacterii combate lumina UV-C?

Eficiența luminii UV-C este dată tocmai de faptul că poate combate până la 99,9% din bacteriile și microorganismele dăunătoare din aer, apă sau de pe suprafețe, chiar și pe cele care au dezvoltat rezistență la dezinfectanții chimici. Indiferent de formă, dimensiune sau grupa din care fac parte, bacteriile sunt eradicate instant, prin expunerea la radiații ultraviolete, ceea ce garantează eliminarea oricărui risc asociat. Printre cele mai des întâlnite tulpini de bacterii și virusuri care pot fi îndepărtate din apă prin utilizarea lămpilor UV se numără: Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus, dar și Clostridium difficile, Helicobacter pylori, Listeria monocytogenes, Bacillus anthracis și multe altele.

Recomandarea SPECTRA PROFESSIONAL UV SOLUTION

Pentru o dezinfecție sigură și rapidă a apei, Spectra Professional UV Solutions recomandă sterilizatorul Spektron, produs de compania Wedeco, care a fost proiectat special pentru a decontamina și purifica apa industrială și municipală, făcând-o sigură pentru consum. Acest echipament garantează eliminarea de până la 99,99% dintre bacteriile care se găsesc în apă, respectând standardele de siguranță ecologică și eficiență impuse la nivel european și internațional de domeniile în care se utilizează (ÖNORM, USEPA și DVGW). 

Lampa poate dezinfecta până la 4000 m³/h și are încorporat un sistem ECORAY® de reglare în timp a puterii utilizate, ceea ce o face o soluție ideală atât pentru aplicații industriale, cât și casnice, în timp ce îi prelungește durata de viață și asigură un consum redus de energie. Sistemul este dotat cu un automat de curățare a tecilor de quartz, dar și cu funcții de automonitorizare a consumului și intensității utilizate, pentru a garanta adaptabilitate înaltă în funcție de tipul de aplicație desfășurată și de puterea de dezinfecție necesară.

În concluzie, decontaminarea apei folosind puterea lămpilor cu lumină ultravioletă este o soluție inovatoare și foarte eficientă care ajută la combaterea în totalitate a pericolelor pentru sănătate pe care le poate avea apa contaminată. Eradicarea tuturor organismelor dăunătoare și stoparea înmulțirii acestora se face rapid, prin expunerea la radiații controlate, eliminând nevoia de a mai utiliza proceduri chimice care urmăresc același efect. Foarte eficiente, ușor de folosit și avantajoase din punct de vedere al costurilor, lămpile UV se dovedesc a fi alegerea ideală pentru industria de prelucrare a apei potabile, alimentară, farmaceutică, chimică și nu numai, ajutând la atingerea celor mai înalte standarde de calitate și siguranță. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News