• MedLife susține inițiativele educaționale și culturale care promovează starea de bine și dezvoltarea comunității, o astfel de inițiativă fiind Boovie, singurul festival dedicat elevilor și profesorilor care încurajează lectura într-o manieră inedită;
  • Mai multe studii științifice demonstrează efectele benefice ale lecturii asupra stării emoționale și fizice;
  • Ineditul Festivalului Boovie constă în abordarea inovatoare a lecturii prin conceptul de book-trailere, care combină arta cinematografică cu cea literară;
  • Evenimentul a început astăzi la Brașov și va dura până vineri, 28 iulie 2023.

MedLife, liderul serviciilor medicale private din România, susține Festivalul Boovie, cel mai important eveniment cultural și artistic dedicat tinerilor pasionați de lectură și cinematografie. Implicarea companiei în acest parteneriat se datorează dorinței de a promova starea de bine în rândul elevilor, încurajând, astfel, lectura și creativitatea ca mijloace esențiale pentru dezvoltarea individuală și pentru un mâine mai bun în cadrul comunității.

Este cunoscut că lectura stimulează imaginația, îmbogățește vocabularul și dezvoltă abilitățile de comunicare. Există mai multe studii științifice care demonstrează impactul profund al acesteia asupra stării emoționale și fizice, cititul fiind benefic pentru că:

Cernobîlul de la Valea Călugărească, Prahova. Autoritățile și-au dat acordul pentru un mare depozit de gunoi lângă munții de deșeuri industriale. „Roșia Montană se mută la noi!”
Recomandări
Cernobîlul de la Valea Călugărească, Prahova. Autoritățile și-au dat acordul pentru un mare depozit de gunoi lângă munții de deșeuri industriale. „Roșia Montană se mută la noi!”
  • Dezvoltă inteligența. Un studiu publicat în 2014, în revista Child Development[1] , la care au participat 1890 de gemeni identici arată că abilitățile de citire timpurie ar avea ulterior efecte pozitive asupra inteligenței. Gemenii care fac parte dintr-un studiu longitudinal împărtășeau aceleași gene și același domiciliu. Cercetătorii au descoperit că diferențele anterioare de citire au fost legate de diferențele ulterioare de inteligență. Citirea a fost asociată nu numai cu măsurile de inteligență verbală (cum ar fi testele de vocabular), ci și cu măsurile de inteligență nonverbală (cum ar fi testele de raționament);
  • Poate crește puterea creierului. Așa cum exercițiile fizice sunt eficiente pentru sistemul cardiovascular, la fel și lectura regulată îmbunătățește memoria. Odată cu înaintarea în vârstă, pot apărea pierderi de memorie, dar lectura regulată poate ajuta la încetinerea procesului. Este concluzia unui studiu despre activitatea cognitivă pe durata vieții publicat de Neurology în 2013[2];
  • Reduce stresul. Cititul este cea mai bună manieră prin care te poți relaxa și chiar și 6 minute pot fi suficiente pentru a reduce nivelul de stres cu mai mult mult de două treimi.[3] Cercetarea a fost efectuată pe un grup de voluntari de către Universitatea din Sussex. Astfel, nivelurile de stres și ritmul cardiac au fost crescute printr-o serie de teste și exerciții, iar apoi au fost testate o varietate de metode tradiționale de relaxare. Citirea a funcționat cel mai bine, reducând nivelul de stres cu 68%.
De ce vrea Maricel Păcuraru să-și anuleze condamnarea din 2014. Argumentul avocaților: „Infracțiunea de spălare a banilor nu mai este infracțiune”
Recomandări
De ce vrea Maricel Păcuraru să-și anuleze condamnarea din 2014. Argumentul avocaților: „Infracțiunea de spălare a banilor nu mai este infracțiune”

Având în vedere aceste beneficii, MedLife se angajează să susțină inițiativele educaționale și culturale care promovează starea de bine și dezvoltarea comunității, o astfel de inițiativă fiind Festivalul Boovie.

“Statistic, o treime dintre români nu au citit niciodată o carte. Nu e de mirare că România a ajuns să înregistreze o rată a analfabetismului funcțional de 41%, la evaluarea de citire. Procentul rezultă din testele PISA. Mai mult, ultimele date furnizate de Institutul Naţional de Statistică arată că, pe lângă numărul de cititori din ce în ce mai mic, în ultimii 30 de ani și numărul bibliotecilor de la noi s-a înjumătățit. Tocmai de aceea este nevoie de inițitive concrete și de impact pentru a adresa aceste statistici alarmante, iar Boovie este probabil printre cele mai relevante demersuri în acest sens. Cred cu tărie că astfel de inițiative care invită copiii de azi la explorarea de noi lumi și perspective prin intermediul artelor sunt esențiale în formarea adulților de mâine, mai ales în contextul în care era digitală își pune tot mai mult amprenta asupra evoluției noastre. Împreună chiar putem face România bine, investind în educație susținută și dezvoltarea tinerilor pentru un viitor mai bun”, a declarat Ina Ilie, director de Comunicare MedLife.

„Nu trebuia să te pui cu Putin”. Fragmente exclusive din cartea „Patriot. Memorii de Aleksei Navalnîi”, care va apărea în România pe 22 octombrie
Recomandări
„Nu trebuia să te pui cu Putin”. Fragmente exclusive din cartea „Patriot. Memorii de Aleksei Navalnîi”, care va apărea în România pe 22 octombrie

Boovie este un festival-concurs creat de profesoara de limba și literatura română Carmen Ion, acum opt ani, din nevoia de a încuraja elevii să creadă în potențialul lor și să crească dincolo de limitările simțite în cadrul școlii. Acest „alt fel” de festival a luat naștere la Focșani, pentru elevii din oraș, iar acum a ajuns la Brașov datorită anvergurii imense pe care a reușit să o dobândească prin numărul de participanți.

MedLife promovează starea de bine prin lectură și creativitate și susține Festivalul Boovie

Definit de la început ca fiind un festival special, Boovie constă în abordarea inovatoare a lecturii prin conceptul de book-trailere, care combină arta cinematografică cu cea literară. Festivalul de scurtmetraje făcute după cărți, ediția 2023, a început astăzi la Brașov și se desfășoară până vineri, 28 iulie. Aproape 2.200 de elevi de gimnaziu și liceu și profesori, unii dintre ei voluntari, participă la peste 50 de ateliere de educație financiară, jurnalism, teatru și comunicare publică, organizate de specialiști și tineri actori, potrivit unui comunicat de presă. Tema din acest an este „The book of new beginnings”.

***

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ‘M’.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare. Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.


[1] https://www.srcd.org/news/stronger-early-reading-skills-predict-higher-intelligence-later

[2] https://n.neurology.org/content/81/4/314

[3] https://www.telegraph.co.uk/news/health/news/5070874/Reading-can-help-reduce-stress.html

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Povestea a doi români care s-au mutat cu cei 8 copii ai lor într-o casă abandonată din Franța. Proprietarii au chemat poliția
Știrileprotv.ro
Povestea a doi români care s-au mutat cu cei 8 copii ai lor într-o casă abandonată din Franța. Proprietarii au chemat poliția
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Viva.ro
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Libertateapentrufemei.ro
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Noi zile libere pentru bugetari, chiar la începutul lui 2025. Ce minivacanțe a pregătit Guvernul
FANATIK.RO
Noi zile libere pentru bugetari, chiar la începutul lui 2025. Ce minivacanțe a pregătit Guvernul
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”
GSP.RO
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”
Animalul care îi bagă pe fermierii români în faliment. Prețul a scăzut mult, exporturile nu mai merg, gospodarii sunt la capătul puterilor: “Este o situație urâtă și așa va fi”
FANATIK.RO
Animalul care îi bagă pe fermierii români în faliment. Prețul a scăzut mult, exporturile nu mai merg, gospodarii sunt la capătul puterilor: “Este o situație urâtă și așa va fi”
'În biserică, cu cununiile pe cap, telefoanele sunau și amanta urla'. Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre separarea de Laurențiu Reghecampf. A făcut publice detalii intime din relația lor!
Unica.ro
'În biserică, cu cununiile pe cap, telefoanele sunau și amanta urla'. Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre separarea de Laurențiu Reghecampf. A făcut publice detalii intime din relația lor!
Horoscop financiar 14 – 20 octombrie 2024. Află cine are câștiguri în plus săptămâna aceasta!
Financiarul.ro
Horoscop financiar 14 – 20 octombrie 2024. Află cine are câștiguri în plus săptămâna aceasta!
În ce să investim inteligent. Cum să punem banii să lucreze pentru noi
Observatornews.ro
În ce să investim inteligent. Cum să punem banii să lucreze pentru noi
Horoscop 14 octombrie 2024. Berbecii au nevoie de un strop de sensibilitate pentru a fructifica oportunitățile pe care le oferă ziua de astăzi
HOROSCOP
Horoscop 14 octombrie 2024. Berbecii au nevoie de un strop de sensibilitate pentru a fructifica oportunitățile pe care le oferă ziua de astăzi

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI