Sistemele de monitorizare video
Montarea unui sistem de monitorizare şi plasarea de camere de supraveghere reprezintă astăzi cea mai sigură şi eficientă metodă prin care se poate controla un anumit perimetru. Imaginile captate de camere sunt transmise în timp real către un monitor sau către un alt dispozitiv care le poate reda, în acelaşi timp fiind stocate într-un depozit care poate fi accesat un anumit număr de zile. Monitorizarea video acţionează atât intern, în spaţiul privat, cât şi extern. O cameră de supraveghere de exterior trebuie să fie caracterizată prin durabilitate şi rezistenţă în faţa factorilor exteriori, de la umiditatea excesivă, până la variaţiile de temperatură şi particulele de praf.
Reguli în supravegherea video
Monitorizarea video este o acţiune care se desfăşoară respectând anumite norme. Atunci când se adoptă montarea şi funcţionarea unui sistem de supraveghere video, este obligatoriu ca prezenţa camerelor care captează imaginile să fie semnalată, indiferent de specificul domeniului de activitate. În spaţiile interioare, este interzisă montarea camerelor video în vestiare, cabine de probă sau toalete, în caz contrar se consideră încălcarea drepturilor omului la intimitate. Pentru spaţiul exterior, razele camerelor video nu ar trebui să ajungă pe o altă proprietate privată, indiferent că asta ar însemna o uşă, o fereastră sau o poartă. Dacă raza camerei bate pe domeniul public, trotuar sau şosea, informaţia stocată poate intra în posesia organelor de ordine în cazul în care este solicitată.
Cum funcţionează sistemul de monitorizare
Monitorizarea video presupune captarea şi stocarea unor imagini. Imaginile pot fi controlate în timp real sau pot fi accesate ulterior. Pentru ambele variate este nevoie de un suport pe care să se poată vedea captura camerelor, monitorul calculatorului reprezentând, în principiu, cea mai potrivită alternativă. Astfel, un sistem de monitorizare presupune achiziţionarea unui calculator performant, pe monitorul căruia să se poată viziona sau monitoriza activitatea desfăşurată într-un anumit perimetru, din diferite unghiuri. Calculatoare refurbished reprezintă o categorie foarte apreciată de gadget-uri, fiind modele perfect funcţionale şi comercializate la un preţ mai mic faţă de produsul nou din magazin. Acest termen include calculatoare care nu se încadrează în categoria second-hand, fiind modele într-o stare foarte bună de funcţionare, cu un număr redus de ore de funcţionare, fără disfuncţionalităţi şi cu un design impecabil. Calculatoarele refurbished nu sunt făcute din componente, ci sunt modele aproape noi care provin din diferite contexte. Fie au fost incluse în expoziţii de profil, fie fac parte dintr-un suprastoc. De asemenea, pot proveni de la companiile foarte mari care practică schimbarea parcului de calculatoare, la intervale scurte de timp. Astfel, atunci când se alege montarea unui sistem de monitorizare, procurarea unui calculator refurbished poate reprezenta o opţiune foarte bună, modelele fiind perfect funcţionale, performante, cu design-ul original, fără intervenţii tehnice şi la un preţ mult mai accesibil în comparaţie cu modelele noi. Conectat la camerele de supraveghere, un astfel de calculator va fi foarte eficient în monitorizarea şi controlarea spaţiului în care se desfăşoară o activitate.