Mai mulţi tineri se îndreaptă spre lumea antreprenoriatului, datorită faptului că aceştia pot face exact ceea ce le place, la un preţ rezonabil. Cu trecerea timpului, profiturile antreprenorilor se vor maximiza, iar aceştia vor putea învăţa cum să îşi dezvolte propria firmă, deschizând mai multe departamente şi angajand mai mult personal.

În cazul în care şi tu doreşti să îţi deschizi propria afacere, tot ceea ce trebuie să ştii este că întregul demers legal nu este dificil. Totuşi, vei avea nevoie de un buget alocat pentru viitorul business. De altfel, dacă nu ştii pe ce domenii să te axezi, pe EDUKIWI.RO vei găsi +200 de idei de afaceri care s-au dovedit printre cele mai de succes. 

Printre cele mai populare afaceri se numără:

  1. Marketing online

Majoritatea firmelor au nevoie de un departament de marketing care să le crească toate vânzările şi câştigurile. În cazul în care pasiunea ta este acest domeniu, merită să îţi deschizi o afacere care să includă activităţi de marketing online. Vei avea nevoie de un laptop performant, cu memorie bună, astfel încât să poţi salva aici toate proiectele la care vei lucra.

Marketingul online nu presupune deplasarea la birou, aşadar costurile aferente închirierii de spaţiu sau achitării întreţinerii şi utilităţilor nu vor exista. 

2. Graphic design

În prezent, chiar şi cele mai mici companii au nevoie de un graphic designer care să creeze logo-uri, afişe, pliante şi alte elemente grafice care pot fi utilizate în diferite contexte. Graphic designer-ul ajuta foarte mult la crearea brandingului unei companii, lucrând îndeaproape cu echipa de PR şi marketing.

Dacă eşti pasionat de grafică, atunci poţi să investeşti în propria ta afacere de graphic design. Aici îţi vei putea seta propria lista de preţuri şi chiar să îţi prezinţi portofoliul cu lucrări, astfel încât să îţi convingi potenţialii clienţi că tu eşti ceea mai bună alegere.

Pentru a deschide o firmă de graphic design nu ai nevoie de un buget prea mare. Tot ceea ce trebuie să deţii este aparatura necesară creării şi dezvoltării proiectelor, iar printre acestea se număra calculator sau laptop cu memorie bună, tableta grafica şi pen-uri speciale. De altfel, dacă preferi arta tradiţională, poţi investi şi în creioane, tusuri, acuarele, uleiuri, hârtie şi pânza. Modul de lucru rămâne la propria ta latitudine.

3. Shop online

În ultima perioadă mai multe persoane prefera să îşi achiziţioneze diferite obiecte din mediul online, indiferent dacă este vorba de haine, încălţăminte şi alte accesorii. Te vei putea face remarcat pe piaţa dacă vei deschide un magazin online, unde să comercializezi articole unice, care nu se mai regăsesc pe piaţa românească. În ciuda faptului că pare un task destul de dificil, comercializarea de produse internaţionale este de fapt extrem de uşoară. Tot ceea ce trebuie să faci este să achiziţionezi articole de pe Amazon, eBay sau AliExpress şi să le comercializezi în România. Adaosul comercial rămâne la propria latitudine.

Pentru a începe o astfel de afacere, nu vei avea nevoie de un buget extrem de mare, deoarece nu va trebui să închiriezi un spaţiu pentru comercializare. Toată activitatea ta se va desfăşura online.

Sursa foto – ziaruldebucuresti.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News