Medicul ORL identifică și tratează toate afecțiunile ce au legătură cu nasul, gâtul, urechile și glandele salivare. El tratează atât adulți, cât și copii.
Cele mai des întâlnite afecțiuni ORL
Dacă începeți să simțiți orice fel de disconfort sau durere la ureche, la gât sau la nas, atunci e destul de limpede că aveți nevoie de un consult imediat la un medic specialist ORL. Un simptom aparent banal , dacă rămâne netratat, poate duce la infecții și afecțiuni mult mai grave. Printre cele mai comune afecțiuni care necesită o vizită la un medic ORL este inflamarea amigdalelor sau a polipilor. Acestea apar cel mai des în copilărie și este foarte important să fie tratate corespunzător pentru a nu evolua în infecții. Dr. Florin-Adrian Avasiloaiei vă ajută să vă recuperaţi în cel mai rapid timp posibil.
Pe lista afecțiunilor frecvent întâlnite de care se ocupă specialistul ORL se numără sinuzita, laringita, otita sau rinita. Tratate la timp, aceste boli nu vor mai apărea sau vor avea manifestări mult mai puțin deranjante.
Cum decurge un consult ORL Iasi?
Pentru a ajunge la un diagnostic corect și pentru a identifica originea afecțiunilor, dar și tratamentul corespunzător, medicul oto-rino-laringolog va întreba pacientul diferite detalii pentru a afla natura afecțiunii, data apariției acesteia, modul ei de debut și gradul de disconfort resimțit. Apoi el va efectua un examen clinic al organelor în cauză, folosind instrumente adaptate nasului, urechilor sau gâtului.
După ce medicul va afla detalii despre stilul vostru de viață și va termina de efectuat examenul clinic, va ști care este problema, o posibilă cauză a apariției acesteia, cât și cel mai bun tratament de urmat. Dacă apelați la un medic bun, cu experiență, cum este și domnul doctor Adrian Avasiloaiei, consultul ORL va decurge simplu și fără durere.
Posibile simptome și factori de risc
Simptomele se manifestă diferit de la o persoană la alta, însă sunt o serie de simptome caracteristice în mod deosebit afecțiunilor ce țin de ramura ORL. Printre acestea se numără febra, durerile în jurul ochilor sau a frunții, nas care curge abundent, dificultatea în a respira, senzația de urechi înfundate sau dureri la nivelul urechilor etc.
Principalii factori de risc care duc la apariția afecțiunilor ORL sunt: fumat, consumul excesiv de alcool, supraponderalitate sau obezitate (sforăit, apnee), vârstă fragedă (copiii sunt mai predispuși la infecții ale urechii și alte infecții ORL decât adulții).