După ce te documentezi în privința beneficiilor pe care le aduc panourile solare fotovoltaice, începe să cauți cea mai potrivită variantă pentru nevoile tale. Panourile sunt de două categorii: panouri solare, care convertesc radiațiile în energie termică pentru încălzirea apei menajere și panourile solare fotovoltaice care o transformă în energie electrică pentru încălzire. Panourile solare fotovoltaice sunt echipamente care produc energie electrică prin radiații solare. Această soluție implică costuri pentru achiziția și montarea echipamentului, cheltuieli pe care le vei salva ulterior prin facturi reduse la căldură. Panoul fotovoltaic poate funcționa atât individual, cât și conectat la rețeaua electrică. În privința panoului conectat la rețeaua electrică, surplusul de energie electrică va fi livrat spre rețea, iar tu vei fi remunerat pentru asta. Panourile solare produc energie chiar și în zonele cu case și locuințe și în care nu există conexiune la o rețea de curent electric.

Cum poți să alegi cea mai bună variantă de kit pentru panoul solar fotovoltaic

Nu te mulțumi cu prima opțiune. Consultă opiniile mai multor instalatori, fă comparație între prețuri pentru a evita estimările exagerate. 

Documentează-te de la inginerii experți și chiar de la consumatori în privința echipamentelor și a producătorilor. 

Verifică posibilitățile de finanțare și garanția. 

Asigură-te ca panourile să fie certificate CE.

Panourile pot fi instalate de consumatori, pe imobile sau birouri, la spații de cazare, pe parcări ale supermarketurilor, parcări private sau publice, hale și spații de depozitare industriale, chiar și în zonele izolate, lipsite de conexiune la sistemul electric național. 

Ca și consumator individual, pentru a alege panoul solar potrivit, te raportezi la consumul mediu de energie electrică al casei. După ce ai determinat ce nevoi vrei să fie acoperite, verifică suprafața pe care se pot instala panourile, precum și numărul, dimensiunile optime pentru acestea. Alege ulterior, puterea și modalitatea de amplasare a panourilor, apoi stabilește necesitatea sistemului de stocare a energiei. Aplică-le o îngrijire de bază, elimină praful, pentru a produce energie electrică la nivelul lor optim. Dacă suprafața panourilor este curată, lumina va ajunge în celule, iar sistemele vor da randament energetic la capacitate maximă. 

În concluzie, panourile solare sunt una dintre cele mai avantajoase și căutate metode pentru producerea energiei cu cele mai reduse costuri la încălzirea casei și a apei menajere, care să susțină totodată un mediu mai puțin poluat, apelând la o resursă regenerabilă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News