Hidratarea pielii este importantă pentru evitarea unei afecțiuni grave, respectiv deshidratarea. Chiar dacă hidratarea corpului prin consumul unei cantități adecvate de apă și lichide este importantă pentru sănătatea organismului, totuși, asta nu asigură obligatoriu și hidratarea pielii.
Deoarece pielea este alcătuită din trei straturi, dacă apa nu ajunge la cel exterior (epiderma), atunci pielea își va pierde elasticitatea și va avea un aspect aspru. Primele două straturi, dermul și țesutul subcutanat pot avea un aspect hidratat, dar cu toate acestea să fie nevoie de o hidratare suplimentară, locală, cu creme speciale. Acestea protejează pielea și previn deshidratarea, oferind toate elementele necesare pentru un aspect sănătos.
Iată care sunt principalele reguli de urmat pentru o hidratare corespunzătoare a tenului.
- Evitarea produselor exfoliante agresive
Deși procedura de îndepărtare a celulelor moarte de pe suprafața pielii este indicată a fi efectuată frecvent, ea va trebui făcută într-un mod blând. Evită produsele pentru exfoliere agresive, care pot răni pielea.
- Folosește creme de față hidratante
Acestea vor ajuta pielea să aibă un aspect sănătos, cu singura condiție să fie corect alese în funcție de tipul de piele. Deși hidratarea este universală, un ten uscat va avea nevoie de o cremă hidratantă mai groasă, în timp ce un ten gras are nevoie de o cremă hidratantă care nu încarcă pielea. O formulă ce conține ceramide, este un tratament foarte eficient pentru pielea uscată.
- Spălarea excesivă trebuie evitată
Epiderma conține un ulei și niște molecule speciale, care ajută la protejarea barierei naturale pentru păstrarea nivelului de hidratare. Spălarea excesivă poate duce la îndepărtarea acestor molecule și poate avea ca efect deshidratarea pielii. Îți poți da seama dacă speli prea mult fața, dacă pielea se simte strânsă sau iritată.
- Folosește doar creme aflate în perioada de valabilitate și depozitate corespunzător
Deși majoritatea cremelor hidratante durează mult, există riscul să folosești un produs care a depășit data de valabilitate. Este foarte probabil ca acțiunea acestuia să fie mai puțin eficientă, chiar dacă nu vei suferi alte efecte negative. Din acest motiv este important să ai întotdeauna notată perioada până la care poți folosi crema și să o păstrezi în condiții adecvate, departe de surse de căldură, pe toată perioada de utilizare.
- Bucură-te de beneficiile saunei faciale
Transpirația abundentă datorată unei ședințe de saună are un efect de curățare major asupra tenului, eliminând toxinele și impuritățile. Folosind sauna în mod regulat, minim de două ori pe lună, vei obține o piele mai sănătoasă, bine hidratată și care nu este încărcată cu puncte negre sau coșuri. Sauna te ajută să îți menții pielea proaspătă, cu un aspect strălucitor și luminos datorită stimulării glandelor sebacee din piele. Aceste glande au funcția de hidrata și lubrifia pielea, iar sauna ajută la creșterea producției de sebum, pentru un efect benefic.
- Respectă rutina de frumusețe adecvată fiecărui sezon
Fiecare anotimp are un efect diferit asupra tenului, în funcție de temperatura specifică și precipitațiile aferente. Iarna, temperaturile scăzute usucă pielea, din acest motiv este nevoie de o hidratare diferită față de cea pe care o utilizezi vara. Indiferent de anotimp, nu uita de protecția solară, deoarece razele UV pot afecta pielea chiar și atunci când cerul este acoperit de nori sau ninge.
- Folosește creme în loc de loțiuni
Cremele sunt de obicei mai puțin iritante decât loțiunile, fiind mai blânde cu pielea și oferind o eficiență ridicată, în special pentru tenul uscat.
Sursa foto: https://www.piqsels.com/