Având în vedere numărul mare de telefoane mobile ieftine care pot fi găsite acum pe piață, este greu să reziști tentației de a actualiza telefonul relativ frecvent. Nu ești foarte convins dacă ar trebui sau nu? Poate că aceste indicii te vor ajuta să înclini echilibrul într-un fel sau altul.
1. Rămâi fără spațiu frecvent
Unul dintre blestemele minunate ale Android este că, indiferent de cât spațiu de stocare disponibil ai pe telefon, mai devreme sau mai târziu acesta va rămâne prea puțin. De asemenea, având în vedere că încă găsim pe piață și încă se vând telefoane mobile cu doar 8 GB de stocare internă, este normal ca mulți oameni să se lupte în fiecare zi pentru a-și actualiza aplicațiile.
Deși poți face mai multe lucruri pentru a elibera spațiu pe telefonul mobil, pe termen lung este o bătălie pe care nu o vei câștiga. Cu o utilizare aproape reziduală a cardurilor de memorie (chiar și astăzi) și cu aplicații din ce în ce mai grele, un telefon cu stocarea nepotrivită aproape îți oferă mai multe frustrări decât bucurii.
2. Bateria durează un oftat
Orice baterie are o anumită durată de viață, iar capacitatea sa de încărcare scade odată cu utilizarea. Dacă urmezi toate recomandările pentru a menține integritatea bateriei, vei putea prelungi utilizarea acesteia, dar va continua să dureze mai puțin decât atunci când ai cumpărat telefonul.
Aici trebuie să ai grijă, deoarece există mai mulți factori în plus față de nivelul de uzură în sine (uzura bateriei) și Android în sine devine mai lent și mai greu după un timp instalat și fiind saturat de aplicații. Dacă vrei cu adevărat să verifici dacă bateria este descărcată, cel mai bun mod este să restaurezi setările din fabrică.
Desigur, ai putea cumpăra o baterie nouă și poți da un nou suflu telefonului. Totuși, ai putea ajunge la concluzia că bateria telefonului mobil este inutilă, deoarece telefonul probabil este deja vechi. În astfel de cazuri, ar trebui să evaluezi dacă merită să investești mai mulți bani în telefon sau să întorci pagina și să cauți telefoane mobile noi.
3. Versiunea de Android este foarte veche
O altă problemă, din păcate, obișnuită este că producătorul de refuză să lanseze un nou firmware, lăsându-l blocat pe o versiune învechită de Android. Producătorii de telefoane mobile vin cu măcar o versiune majoră pe parcursul vieții dispozitivului, în timp ce Android lansează o nouă versiune în fiecare an.
Nu există nicio problemă în utilizarea unei versiuni oarecum vechi de Android, deși este inevitabil ca mai devreme sau mai târziu să începi să pierzi compatibilitatea cu cele mai recente actualizări ale aplicațiilor preferate.
4. Trebuie să aștepți frecvent
Cu siguranță nu ai nevoie de Snapdragon 835 și 8 GB RAM pentru a deschide Facebook și a trimite mesaje pe WhatsApp, dar asta nu înseamnă că unele telefoane mobile nu încep să devină puțin ruginite pentru utilizarea de zi cu zi, cu aplicații grele, ferestre suprapuse și pagini web care pun procesorul la limită.
Dacă aștepți frecvent ca telefonul tău să se încarce și nu pentru că îl forțezi să facă ceva ieșit din comun, cum ar fi încărcarea unui nou joc 3D cu o grafică excelentă, poate că este timpul să te gândești să găsești un înlocuitor pentru acesta. Nu este o chestiune de cumpărare a celui mai recent flagship, astfel încât totul să meargă fără probleme, ci o gamă medie actuală va fi mult mai eficientă decât alta de acum câțiva ani.
5. Nu are cititor de amprente
În urmă cu câțiva ani, cititoarele de amprente nu erau foarte populare, dar din moment ce toată lumea este hotărâtă să lanseze propriul sistem de plată mobil, acestea devin un accesoriu esențial pentru viitor.
Probabil că nu ai nevoie de cititorul de amprente astăzi, dar pe viitor este ceva de reținut.
6. Camera nu este prea bună
Astăzi, chiar și cel mai accesibil telefon mobil are o cameră decentă, în timp ce fotografiile terminalului tău prețios de acum câțiva ani ar putea fi ceva mai greu de văzut. Nu numai asta, dar ai fi putut zgâria obiectivul, obținând fotografii mai neclare decât ți-ai dori.
Având în vedere că trecem de la comunicarea text și includem din ce în ce mai multe imagini și că tot mai mulți oameni lasă camera acasă și își folosesc smartphone-ul ca soluție all-in-one, calitatea camerei este cu siguranță ceva de păstrat în minte.