Pentru investiții în dezvoltarea fermelor nu trebuie să aștepți ani cu producții record sau precipitații căzute la vreme. Achizițiile necesare pentru modernizarea activității pot fi realizate cu un credit pentru agricultură obținut în condiții avantajoase, de la o instituție financiară nebancară specializată în acest domeniu.

Care sunt investițiile necesare pentru o fermă modernă?

Baza unei afaceri profitabile în agricultură sunt terenurile pentru culturi și/sau șeptelul. Cu cât deții o suprafață mai mare de teren arabil și un număr de capete de animale mai însemnat, cu atât îți sporești șansele unei producții mari. De asemenea, îți vor fi necesare și inputurile agricole pentru a înființa și întreține culturile sau ferma zootehnică. În această categorie intră semințe din soiuri selecționate, adaptate la condițiile de mediu ale zonei și cât mai rezistente la boli și dăunători, tratamente fitosanitare, furaje pentru animale, produse pentru îngrijirea medicală a acestora și altele.

Dotările tehnologice trebuie să fie adaptate activității și să poată asigura lucrările agricole necesare, precum și întreținerea și valorificarea produselor animale. Intră aici utilaje agricole precum tractoare, pluguri, prășitoare, combine, stropitoare pentru administrarea pesticidelor, sisteme de irigații, combine pentru recoltat, precum și instrumente inteligente și ușor de controlat, de monitorizare și tratament pentru culturi, drone agricole. În ferma zootehnică este nevoie de adăposturi, instalații pentru hrănire, adăpare, inseminare artificială, aparate de muls etc.

Sunt multe investiții care se pot face într-o fermă. Schimbările climatice și condițiile imprevizibile de mediu le impun astăzi cu mai multă urgență decât în trecut, pentru menținerea competitivității afacerilor agricole pe piață și obținerea unor producții optime.

Tipuri de credite agricole pentru dezvoltarea fermelor

Investițiile în viitorul fermei pot fi susținute prin diferite tipuri de credite agricole, obținute în condiții avantajoase, ținând cont de specificul activității și e perioadele de valorificare a recoltelor. Termenele de rambursare sunt gândite astfel încât să țină cont de amortizarea cheltuielilor, precum și de intervalele de recoltare. 

Creditul Hectar Plus este destinat extinderii suprafețelor agricole prin achiziția de terenuri, cu rambursare flexibilă la recoltă, pe o perioadă de până la 120 de luni. Creditul Fermă Nouă sprijină achiziția de ferme funcționale, oferind finanțare pe termen lung, de până la 10 ani, solicitând contribuții proprii de doar 10% – 15%. 

Pentru dotarea fermelor cu echipamente moderne, Creditul Echipat permite finanțarea utilajelor agricole, a instalațiilor pentru fermele zootehnice și modernizarea adăposturilor și spațiilor de depozitare. Este rambursabil în două rate anuale, corelate cu recoltările. Pentru fermele de vaci de carne, Creditul Șeptel Plus oferă finanțare pentru achiziția de animale și acoperirea cheltuielilor curente, cu rambursare flexibilă pe 60 de luni. 

În ceea ce privește asigurarea necesarului de apă pentru plante, Creditul pentru Irigații sprijină fermierii în achiziția de sisteme pentru o cultură sănătoasă, finanțând până la 90% din proiect, cu o perioadă de rambursare de maximum 5 ani. Creditul FarmTech este dedicat soluțiilor inovatoare, cum ar fi dronele și automatizările agricole, oferind până la 90% din valoarea achizițiilor. Pentru investiții rapide în echipamente, Creditul Utilaj Instant permite obținerea de finanțare fără avans și este ideal pentru fermele mici.

Soluțiile de finanțare pentru dezvoltarea fermelor oferă antreprenorilor acces la resursele necesare modernizării și extinderii afacerilor agricole. Printr-o gamă variată de credite, aceștia pot achiziționa terenuri, echipamente moderne, sisteme de irigații și animale pentru fermele zootehnice. Cu termene de rambursare flexibile, corelate cu perioadele de recoltare, aceste produse financiare ajută fermierii să facă investiții esențiale pentru a rămâne competitivi și a-și crește productivitatea, indiferent de provocările mediului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News