Varietatea materialelor disponibile este uimitoare, iar fiecare opțiune în parte prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Drept urmare, fiecare opțiune în parte merită analizată și luată în calcul astfel încât să poți lua cea mai bună decizie. 

Spuma poliuretanică cu celulă închisă va fi, cel mai probabil, opțiunea care te va atrage cel mai mult, pe bună dreptate de altfel, iar despre ea ne propunem să vorbim și noi în acest articol. Astfel, dacă plănuiești să o folosești pentru izolarea casei tale și ai vrea să afli dacă merită să faci această alegere sau nu, sigur informațiile din rândurile următoare te vor convinge:

Spuma cu celulă închisă – principalele avantaje pentru izolarea casei

Spuma poliuretanică cu celulă închisă prezintă o rigiditate înaltă, este dură și are o densitate mare, de aproximativ 30-40 kg pe metru cub. Iar în ceea ce privește coeficientul de conductivitate termică, acesta este la rândul său grozav. Mai este cunoscută și cu denumirea de spumă rigidă, iar rigiditatea înaltă contribuie la consolidarea structurilor pe care este aplicată.

Un motiv pentru a folosi spuma cu celula inchisa este continuitatea sa în aplicare. De ce este continuitatea un avantaj? Ei bine, este un avantaj pentru că în acest fel vei obține o izolare ce garantează o permeabilitate perfectă, iar astfel izolarea va fi la rândul său mult mai bună decât în cazul multor altor materiale.

Poate fi aplicată atât în cazul case cât mai ales în cazul spațiilor comerciale, iar asta deoarece oferă un bun factor de transfer termic și mai ales o protecție foarte înaltă la umezeală, la infiltrații sau la mucegai.

Se aplică ușor, rapid și mai ales în grosimi destul de precise ca dimensiuni, iar astfel nu numai că vei obține o foarte eficientă izolare termică, ci totodată suprafețele izolate vor avea un aspect uniform ce nu va necesita intervenții pentru nivelare. 

În ceea ce privește performanța termică, celula închisă a spumei poliuretanice prezintă cea mai înaltă performanță termică, iar acesta ar trebui să reprezinte motivul principal pentru a alege și tu să folosești și tu acest material.

Spre deosebire de celula deschisă, spuma cu celulă închisă este de două ori mai celulă decât celula deschisă, iar asta justifică și prețul mai înalt al acestui tip de spumă.

Acest tip de spumă se folosește în mod special pentru izolarea mansardelor locuite, pentru pereții exteriori sau interiori, pentru planșeurile de beton, la subsol, în hale încălzite și chiar pentru izolarea containerelor.

Iar lista cu avantaje nu se oprește aici. Totuși, dacă vrei să descoperi și celelalte beneficii cu care spuma poliuretanică vine la pachet, ideal este să o aplici pentru izolarea casei, iar astfel te vei convinge personal că a fost cea mai bună decizie pe care ai fi putut să o iei pentru izolarea casei tale.

 
 

Urmărește-ne pe Google News