Orice femeie trece prin niște schimbări fizice și psihice după pragul vârstei de 30 de ani, e natural. Această perioadă este o perioadă de transformare pozitivă. Nu mai este la fel de ușor să suporți lipsa somnului sau să dai jos kilogramele în plus, însă stare ta de bine generală și echilibrul care vine odată cu maturitatea sunt inegalabile.
Cum să ai un stil sănătos de viață după vârsta de 30 de ani?
Este foarte important să te odihnești suficient. Un program regulat de somn îți ajută organismul să funcționeze așa cum trebuie, pentru ca digestia ta să se realizeze în așa fel încât alimentele consumate să fie procesate până la capăt.
Puțină lume realizează cât de mult contează să dormi atât cât trebuie. La fel de mult contează și hidratarea. Este vital să bei suficientă apă zilnic. Dacă simți că îți este foarte sete, înseamnă că în corp s-a instalat deja deshidratarea.
Odihna și apa te ajută să ai și o piele mai curată și mai strălucitoare, să ai un păr și unghii mai sănătoase. Întregul aspect al corpului se schimbă radical în bine dacă respecți aceste reguli. Mișcarea este la fel de importantă. Nu trebuie să mergi neapărat la sală, poți face exerciții chiar la tine acasă sau o plimbare lungă în fiecare zi. Important este să renunți la stilul de viață sedentar.
Apoi urmează aspectul legat de alimentație. Ai nevoie de un meniu zilnic corespunzător nevoilor tale. Indiferent dacă ai probleme de sănătate (diabet, hipertensiune, boala Hashimoto, etc.), dacă ai ales un stil sănătos de viață de tip vegan sau vegetarian, ori poate apreciezi o friptură bună, îți trebuie un ajutor în această privință.
Top 3 idei pentru masa de prânz
Masa de prânz trebuie să fie mai consistentă decât cina. Dacă îți place carnea, poți combina pește, carne de curcan sau de pui la cuptor cu lămâie cu niște legume pregătite tot la cuptor, cu mirodenii care ajută la arderea grăsimilor.
O variantă mai light poate fi o salată de verdețuri cu brânză dulce sau tofu, cu niște crutoane făcute în casă. Poți pune un strop de ulei de măsline și niște oțet balsamic, sau poți face chiar un dressing cu un iaurt light.
Dacă ai probleme cu glanda tiroidă, este necesar un meniu special. Pentru prânz poți alege paste de orez cu creveți, ardei și morcov.
Există un loc în care găsești o sumedenie de rețete delicioase, potrivite oricărui tip de alimentație: se numește Peater și e ghidul tău special pentru o nutriție optimă.
Instalează acum Peater, aplicația de mobil personalizabilă pentru sănătate și stare de bine. Este croită pe nevoile fiecăruia: adaptabilă, personalizabilă prin 15 profiluri de stil de viață. Îți oferă rapid și pe înțelesul tău diete speciale și planuri de nutriție pentru scopurile, preferințele și nevoile specifice ale fiecăruia.
Cele 15 planuri de nutriție (de exemplu, mediteraneană, vegetariană, vegană, fără gluten, Hashimoto – tiroidită autoimună), te ajută să mănânci sănătos, să îi oferi organismului tău toți nutrienții necesari, în timp ce dai jos și din kilogramele care te deranjează.
Încearcă și tu Peater acum. Începe schimbarea. Îți vei mulțumi mai târziu.