În aceste condiții, tot mai multe persoane aleg să îmbine utilul cu plăcutul și să se bucure de libertatea pe care le-o conferă acest nou mod de lucru. Nomazii digitali sunt tot mai mulți, mai ales în profesiile liberale, însă nu este necesar să te încadrezi în această categorie, pentru a pleca două săptămâni la munte, la mare, într-un oraș pe care îl admiri sau într-o zonă rurală liniștită. Mai ales dacă programul tău este unul flexibil și îți permite, de exemplu, să începi munca mai devreme, pentru a încheia mai devreme și a te bucura de o jumătate de zi de plimbare. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când alegi să pleci în acest fel timp de o săptămână, două sau chiar o lună:

Cum alegi cazarea

Bineînțeles, criteriile de alegere a unei cazări diferă de la o persoană la alta, însă, în condițiile în care urmează să petreci o perioadă mai lungă de această dată, dar și să muncești, e important ca locația pe care o rezervi să bifeze următoarele lucruri:

  • Internet bun – nu poți lucra de acasă fără un wi-fi funcțional, cu excepția situațiilor în care obiectul muncii tale nu depinde de un laptop și de o conexiune bună la internet.
  • Servicii de curățenie – dacă vrei să îți împarți eficient timpul între muncă și plimbări, curățenia este ultimul lucru pentru care ți-ai dori să îți faci timp. Asigură-te că ai parte, măcar o dată în fiecare săptămână, de un aspirat cu simț de răspundere, spălat pe jos, igienizarea grupului sanitar, șters praful și schimbarea așternuturilor.
  • Electrocasnice necesare: espressor, uscător de păr, mașina de spălat, frigider. Nu îți poți începe ziua de lucru la ora 6.00, dacă nu ai un aparat cafea la îndemână. Probabil, îți vei mai cumpăra mâncare, astfel că și frigiderul este necesar. Fără uscătorul de păr ai putea trăi, cu excepția serilor răcoroase în care vrei să îți speli părul, dar și să ieși la plimbare. Iar mașina de spălat este un must have, dacă nu vrei să te duci acolo cu tot dulapul, fără excepție.

Ce să iei cu tine

Trebuie să gândești această aventură atât în termenii unei călătorii business, cât și în cei ai excursiilor de relaxare, pe care vei alege să le faci în timpul liber. De aceea, e esențial să îți verifici riguros lista, pentru a te asigura că nu-ți lipsește nimic din bagaj:

  • Tehnica necesară telemuncii: un laptop și/sau un ipad, în funcție de nevoile tale, o pereche de căști performante, pe care să le folosești atunci când ai apeluri telefonice sau video, mouse-ul, încărcătoare pentru toate dispozitivele folosite – toate acestea sunt obiecte de care vei avea nevoie pentru a-ți desfășura activitatea în condiții normale.
  • Haine – în cazul în care munca ta presupune numeroase apeluri video, vei avea nevoie de o vestimentație potrivită pentru a te vedea, chiar și online, cu colegii, superiorii sau clienții. Totodată, câteva ținute „de casă” și de dormit sunt necesare, atunci când pleci o perioadă îndelungată. Nu uita nici de hainele pentru petrecerea timpului liber – echipament de hiking, dacă această activitate este în programul tău, haine de stradă, costum de baie – dacă locul pe care l-ai ales dispune de o piscină sau este în apropierea unui râu, lac sau chiar a mării.
  • Diferite obiecte necesare petrecerii timpului liber așa cum îți dorești – indiferent dacă vorbim despre câteva cărți sau despre o consolă de jocuri, ia în calcul faptul că vor fi zile în care nu vei avea chef să te plimbi sau în care vremea nu îți va permite acest lucru și pregătește-ți arsenalul de petrecere a timpului liber exact așa cum îți dorești.

Telemunca de la o cazare impune mult mai multă pregătire decât cea de acasă. Asigură-te că nu îți lipsește nimic, organizează-ți cu religiozitate bagajul și pregătește-te să te bucuri de cele mai frumoase locuri, fără a-ți lua concediu.

Sursă foto: Pexels

 
 

Urmărește-ne pe Google News