Minunea. Ediție ilustrată, R.J. Palacio (il. Tad Carpenter, trad. Iulia Arsintescu, 10 ani+)

Povestea lui August Pullman, Auggie pentru prieteni, revine în top și ajunge direct pe prima poziție. Nici nu e de mirare, căci greu să mai găsești atâta emoție, empatie, curaj și determinare în aceeași carte. Iar experiența puștiului care învață să trăiască cu imperfecțiunea sa este un adevărat exemplu pentru noi toți.

Războiul care mi-a salvat viața, Kimberly Brubaker Bradley (trad. Iulia Arsintescu, 14 ani+)

Curajul pare să fie piesa de rezistență și în cartea care n-a lipsit din ultimele noastre topuri. Și cum ar putea fi altfel? Ada are nouă ani, dar deja o povară extraordinară de dus: să-și apere fratele mai mic și să supraviețuiască celui de-Al Doilea Război Mondial.

Matilda, Roald Dahl (trad. Christina Anghelina, 10 ani+)

O fată cu la fel de multă forță este și Matilda. În ciuda părinților care o cred o ciudată doar pentru că-i place să citească în loc să se uite la televizor și deși pare ținta răutății teribilei domnișoare Trunchbull, directoarea școlii, Matilda reușește s-o scoată mereu la capăt.

Charlie și Fabrica de Ciocolată, Roald Dahl (il. Quentin Blake, trad. Christina Anghelina, 10 ani+)

Roald Dahl este în continuare unul dintre cei mai iubiți scriitori, atât de cei mici, cât și de cei mari. Povestea lui Charlie și a lui Willy Wonka este una dintre cele mai fascinante din toate câte s-au scris vreodată. Cine nu și-a dorit măcar o dată să găsească Biletul de Aur și să aibă parte de o plimbare în magica fabrică de ciocolată?

Harry Potter și piatra filosofală (#1), J.K. Rowling (trad. Florin Bican, 10 ani+)

Probabil Harry Potter nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pentru cei pasionați de aventură, magie, dar și de prietenii care țin toată viața, povestea lui Harry, Ron și Hermione este alegerea perfectă.

Copacul cu 52 de etaje, Andy Griffiths (il. Terry Denton, trad. Mihaela Buruiană, 7 ani+)

Deși coboară câteva poziții față de luna trecută, al patrulea volum al seriei lui Andy Griffiths are un binemeritat loc în topul celor mai bine vândute cărți Arthur. E de înțeles. Cine nu ar vrea să intre în supercasa din copac a lui Andy și Terry, dotată acum cu 13 noi etaje și o tonă de gadgeturi distractive?

Curaj, Raina Telgemeier (cul. Braden Lamb, trad. Lavinia Mihok, 11 ani+)

Și romanul grafic al Rainei Telgemeier rămâne în top. Aventurile protagonistei Raina sunt cât se poate de verosimile și multe tinere cititoare se vor regăsi – dacă problemele de sănătate sunt ceva grav? Dacă vor râde de ea la școală? Dacă prietenele o vor ocoli? Cum va face față? 

Dog Man (#4). Dog Man și Super Pisoiul, Dav Pilkey (trad. Iulia Tudorie, 8 ani+)

Dacă alegeți să vă costumați de Halloween în Dog Man, sigur veți da lovitura. Toți colegii și prietenii vor dori să stea alături de voi și vă vor invidia un pic. Cum să nu-ți dorești să fii în preajma celui mai tare câine-polițist, care are acum un nou tovarăș de aventură: Super Pisoiul.

Cartea cu Apolodor, Gellu Naum (il. Dan Ungureanu, 5 ani+)

Devenit un clasic al literaturii române, poemul lui Gellu Naum despre expedițiile pinguinului Apolodor cucerește noi cititori, mai ales de când are haine noi, cu ilustrațiile lui Dan Ungureanu. Apolodor decide să-și viziteze frații din Labrador și pornim împreună cu el într-o aventură în jurul lumii.

Jurnalul unui puști 17: Skütek Megaplyn, Jeff Kinney (trad. Ioana Vîlcu, 7 ani+)

Cel mai ușor de realizat costum de Halloween? Costumul Greg Heffley – protagonistul supercelebrei serii a lui Jeff Kinney. Nu trebuie să fii decât un puști cât se poate de normal: cu toate belelele care apar și la școală, și acasă. Iar dacă vrei să faci pe impresarul trupei de rock cam ratate a fratelui mai mare, ești binevenit.

 
 

Urmărește-ne pe Google News