Deși poate părea simplu să-ți amenajezi locuința conform acestui design, trebuie să ai mare grijă la detaliile care pot face diferența și mai ales, să respecți niște reguli de aur. Alături de noi, vei descoperi care sunt acestea și ce impact vor avea asupra casei tale. 

Păstrează doar esențialul

Mai puțin, mai bun! Primul pas spre o casă minimalistă este să elimini tot ce nu este absolut necesar. Obiectele inutile de decor care nu-și au rostul în această categorie, deoarece vor încărca spațiul și vor da impresia de prost gust. Fiecare piesă de mobilier, decor sau accesoriu trebuie să compleze armonios întregul spațiu. 

Mai mult decât atât, te sfătuim să te orietenzi spre obiecte de înaltă calitate, precum dulapuri moderne de pe expomob.ro. Acestea sunt esențiale pentru a-ți organiza obiectele, hainele și nu numai, dar mai ales, vor da impresia de un spațiu ordonat și mare.

Paleta de culori trebuie să fie simplă

În design-ul minimalist, vom regăsi mereu nuanțe neutre, precum alb, bej, negru și gri. Acestea oferă un fundal calm și ordonat, permit fiecărui element să se evidențieze fără a copleși spațiul și mai ales, sunt ușor de asortat. 

Dacă vrei să adaugi o pată de culoare, alege doar una sau două nuanțe subtile, care să nu atragă foarte mult atenția și să se îmbine armonios cu paleta mare de culori. Acest lucru se aplică atât în cazul mobilierului ales, cât și al accesoriilor. 

Materialele de calitate sunt baza

Materialele joacă un rol esențial, având în vedere că numărul de elemente este unul redus. Sfatul nostru este să te orientezi spre materiale naturale și durabile, precum lemnul, piatra sau sticla. Te poți juca cu acestea oferind o atmosferă caldă și primitoare. Materialele lucioase sunt de evitat în acest caz, deoarece nu oferă un aspect subtil și sofisticat. 

Lumina naturală și lumina ambientală

Chiar dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție are dimensiuni reduse, este esențial să încerci să maximizezi nivelul de lumină naturală care intră în casă. Cum poți să faci acest lucru? În primul rând, te poți orienta spre perdele și draperii transparente, oglinzi plasate strategic și alegerea unor ferestre de dimensiuni mari. 

Totuși, dacă acest lucru nu este posibil, alege corpuri de iluminat care să ofere o sursă discretă de lumină caldă. Lămpile și spoturile sunt doar o sugestie pentru această parte. 

Pune-ți amprenta

Având în vedere că vorbim despre propria ta locuință, este esențial să o personalizezi astfel încât să ți se vadă stilul unic. Alege câteva piese de artă sau obiecte decorative care să fie pe placul tău sau care au o anumită semnificație pentru tine. Totuși, ai grijă la culorile acestora pentru a nu aglomera spațiul. 

Designul minimalist este mult mai mult decât o simplă tendință estetică; este un mod de a trăi, care promovează claritatea, funcționalitatea și frumusețea în simplitate.

Sursa foto: www.expomob.ro  

Urmărește-ne pe Google News