Siguranţa tratamentelor dentare, prioritate absolută! 

Siguranţa tratamentelor dentare ar trebui să fie o prioritate absolută, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi. Când treci pragul unei clinici stomatologice, ar trebui să faci o mică cercetare în prealabil: să afli mai multe despre reputaţia ei, să citeşti feedback-uri şi să ştii cine este specialistul care se va ocupa de zâmbetul tău. Un medic stomatolog cu experienţă ia parte permanent la cursuri de perfecţionare, ca să fie sigur că ţine pasul cu tot ce are să îi ofere stomatologia, un domeniu în plină evoluţie.

„În ecuaţia siguranţei tratamentelor dentare şi în planificarea tuturor procedurilor necesare pentru restabilirea zâmbetului, contează mai mult decât credeţi discuţia iniţială cu pacientul.  Pe această cale, le transmitem celor care ne trec pragul că împărtăşirea istoricului lor medical sau a unor aspecte legate de alergii sau afecţiuni preexistente sunt foarte importante pentru a reduce riscul reacţiilor adverse şi pentru a oferi rezultate sigure.”, declară doctorul Tareq Hajaj,  medic stomatolog cu specializare în chirurgia dento-alveolară și fondatorul clinicii Dental Creation. 

Când vine vorba despre aspectele practice, crucială pentru a oferi tratamente sigure şi pentru a reduce riscul de complicaţii este şi respectarea unor protocoale riguroase de igienă, o datorie care revine clinicilor. 

Afacerile românești ale familiei Irinei Vlah, candidata prorusă la președinția Republicii Moldova. Opozanta Maiei Sandu, decorată de patriarhul Kirill
Recomandări
Afacerile românești ale familiei Irinei Vlah, candidata prorusă la președinția Republicii Moldova. Opozanta Maiei Sandu, decorată de patriarhul Kirill

Dr. Tareq Hajaj, medic specialist chirurgie dento-alveolară: „Un mediu sterilizat nu doar că protejează pacientul în timpul intervenţiei, dar asigură şi faptul că tratamentele vor fi realizate în condiţii optime, fără riscuri suplimentare. Igiena din cabinet este esenţială pentru prevenirea infecţiilor şi a contaminării încrucişate. Vorbim despre standarde de bază, norme fundamentale, în lipsa cărora siguranţa tratamentelor pur şi simplu nu poate fi garantată. La clinica Dental Creation am achiziţionat echipamente de ultimă generaţie, pentru a asigura acest mediu de lucru steril.”

Un alt aspect esenţial în siguranţa tratamentelor dentare este reprezentat şi de utilizarea materialelor biocompatibile, adică special concepute pentru a fi integrate fără a provoca reacţii adverse sau inflamaţii. Vorbim despre materiale de generaţie nouă, care au trecut teste riguroase de siguranţă înainte să ajungă la pacient. Şi aparatura utilizată în cadrul clinicii ajută la obţinerea unor rezultate sigure: „Ne bucurăm că traversăm o eră în care tehnologia are atât de multe lucruri frumoase de spus! Şi cu ajutorul ei am ajuns în punctul în care putem oferi tratamente sigure.”, completeză doctorul Tareq Hajaj. „De pildă, prin folosirea scannerelor digitale şi a radiografiilor 3D putem planifica în detaliu tratamentul, reducând astfel riscul complicaţiilor. Punem la socoteală şi dezvoltarea tehnicilor minim invazive, care permit intervenţii mai scurte ca durată, mai puţin dureroase şi o recuperare mai rapidă, totul fără a compromite rezultatul final sau eficienţa tratamentului.”

„I-am întins bucuros mâna și mi-a aruncat cu un lichid în față. Am crezut că îmi dăduse cu acid”. Fragmente exclusive din cartea „Patriot. Memorii” de Aleksei Navalnîi, care va apărea în România pe 22 octombrie (II)
Recomandări
„I-am întins bucuros mâna și mi-a aruncat cu un lichid în față. Am crezut că îmi dăduse cu acid”. Fragmente exclusive din cartea „Patriot. Memorii” de Aleksei Navalnîi, care va apărea în România pe 22 octombrie (II)
Tratamentele dentare: între siguranţă şi longevitate! Cum faci alegerile potrivite?

Factori care influenţează longevitatea tratamentelor dentare

Calitatea materialelor şi tehnologia folosită au un cuvânt important de spus şi atunci când vine vorba despre longevitatea tratamentului. Însă şi alţi factori o pot influenţa. Dacă procedura este bine aleasă şi bine realizată, te vei putea bucura de rezultate ani întregi sau poate chiar o viaţă.

Dr. Tareq Hajaj, medic specialist chirurgie dento-alveolară: „Longevitatea tratamentului dentar ţine, într-o primă fază, de execuţia din cabinet. În acest sens, un plan de tratament adaptat nevoilor şi stilului de viaţă al pacientului este esenţial pentru a oferi rezultate de lungă durată. Dacă avem, de pildă, un pacient cu predispoziţie la diverse afecţiuni gingivale, va fi nevoie de o abordare mai atentă a planului de tratament şi de o monitorizare ulterioară constantă, pentru a fi siguri că rezultatele vor fi cele aşteptate.”

Munca din cabinet trebuie însă continuată… acasă! Măsurile pe care pacientul le ia zilnic pentru zâmbetul său protejează rezultatele obţinute. Chiar şi un tratament bine realizat poate fi compromis, în lipsa unei igiene orale corespunzătoare, care nu face altceva decât să încurajeze acumularea plăcii bacteriene, principalul inamic al sănătăţii orale. Fii atent şi atunci când vine vorba despre meniul zilnic: dieta are impact asupra zâmbetului tău! 

Mașina unui afacerist rus a fost aruncată în aer, la Moscova. Bărbatul a fost grav rănit, când a vrut să arunce punga cu scutece murdare în care se afla bomba | VIDEO
Recomandări
Mașina unui afacerist rus a fost aruncată în aer, la Moscova. Bărbatul a fost grav rănit, când a vrut să arunce punga cu scutece murdare în care se afla bomba | VIDEO
Tratamentele dentare: între siguranţă şi longevitate! Cum faci alegerile potrivite?

Dr. Tareq Hajaj, medic specialist chirurgie dento-alveolară: „Desigur că dacă ne vom aventura să consumăm cât de des se poate alimente bogate în zaharuri sau carbohidraţi rafinaţi, nu vom face decât să favorizăm dezvoltarea bacteriilor care ne vor ataca smalţul dentar, iar de aici decurge un lung şir de probleme, care vor avea inclusiv implicaţii financiare importante. În schimb, dacă optăm pentru diete bogate în vitamine şi minerale, vom reuşi chiar să menţinem atât sănătatea dinţilor, cât şi sănătatea gingiilor, iar acest lucru înseamnă şi păstrarea pe termen lung a rezultatelor obţinute în urma diverselor proceduri dentare.”

Şi obiceiurile dăunătoare minimizează eficienţa tratamentelor dentare, cum ar fi fumatul sau scrâşnirea dinţilor. Doctorul Tareq Hajaj atrage atenţia şi asupra vizitelor regulate la dentist, cu implicaţii importante asupra păstrării rezultatelor pe termen lung: orice programare de rutină îi permite medicului nu doar să evalueze starea danturii tale ori integritatea tratamentelor anterioare, ci şi să intervină în faze incipiente dacă depistează probleme. Procedurile de care vei avea nevoie se vor dovedi în acest condiţii mult mai simple şi, desigur, mult mai puţin constisitoare: „Caria, cea mai frecventă problemă pe care o depistăm la pacienţi, poate compromite lucrări dentare complexe, cum ar fi faţetele dentare sau coroanele. Este esenţial să intervenim chiar din momentul în care ea nu este încă vizibilă cu ochiul liber. Tehnologia ne permite astăzi să depistăm problemele, încă dinainte să iasă la suprafaţă şi de a deveni supărătoare şi periculoase.” În acest sens, specialistul recomandă vizitele la clinică de două ori pe an sau chiar mai des, dacă ştii că ai probleme care trebuie monitorizate cu atenţie. 

Tratamentele dentare: între siguranţă şi longevitate! Cum faci alegerile potrivite?

Câte puţin despre tratamentele dentare ale momentului… 

Dacă vrei ca rezultatele să fie sigure şi să te bucuri de ele mulţi ani de acum încolo, să ştii că şi informarea, dar şi respectarea indicaţiilor post-intervenţie sunt esenţiale în acest sens. Cunoaşterea procedurilor de care ai nevoie, cu toate etapele pe care le implică, reprezintă un pas esenţial al unui zâmbet fără probleme mai târziu. Un dialog deschis cu specialistul tău te poate scuti de multe neplăceri şi de multe drumuri suplimentare pe viitor. 

Dr. Tareq Hajaj : „Informarea pacienţilor este o regulă de bază în stomatologie. Cunoaşterea procedurii îi poate ajuta inclusiv să îşi reducă anxietatea. Înţelegerea etapelor şi rezultatelor aşteptate diminuează temerea firească de necunoscut, de durere sau de complicaţii. De pildă, atunci când vorbim despre faţetele dentare, pacienţii ar trebui să ştie că durata de viaţă a acestora poate depinde de mai mulţi factori, cum ar fi materialul ales, dar şi preocuparea pentru menţinerea igienei orale. În general, ne putem bucura de ele 10-15 ani sau chiar mai mult, însă anumite obiceiuri banale pot fi dăunătoare: igiena orală precară, rosul unghiilor şi consumul de alimente tari sau lipicioase pot influenţa această durată.”

O altă soluţie folosită des în cabinetele dentare este şi implantul dentar, care poate dura chiar şi o viaţă. Cu toate acestea, succesul său pe termen lung depinde de sănătatea gingiilor şi a osului din jurul implantului, de starea generală de sănătate, precum şi de evitarea fumatului, care poate complica procesul de vindecare. Şi rezultatele obţinute prin intermediul albirii dentare pot fi uşor compromise, dacă vei consuma cafea, sucuri colorate sau vin roşu. În plus, unele substanţe tind să îţi sensibilizeze dantura şi îţi atace dinţii, iată de ce este extrem de important să discuţi cu specialistul tău despre cele mai moderne soluţii, care te vor ajuta să eviţi aceste neplăceri. Atunci când vine vorba despre coroanele dentare, află că şi ele sunt un tratament cu rezultate pe termen lung, dacă te orientezi către materiale durabile, cum ar fi ceramica sau zirconiul, şi dacă urmezi îndeaproape sfaturile stomatologului. 

Acest articol este STRICT informativ! Pentru date suplimentare şi soluţii personalizate, adresează-te specialistului!

Detalii despre doctorul Tareq Hajaj și despre clinica Dental Creation găsești în mediul online: 

  • https://www.dentalcreation.ro/
  • https://www.facebook.com/clinicadentalcreationbydrtareqhajaj
  • https://www.instagram.com/dentalcreationbydrtareqhajaj
Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași
Știrileprotv.ro
Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași
Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Viva.ro
Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Libertateapentrufemei.ro
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Patru zodii care vor fi pe cai mari până la sfârșitul săptămânii. Joi și vineri vor fi cele mai norocoase zile
FANATIK.RO
Patru zodii care vor fi pe cai mari până la sfârșitul săptămânii. Joi și vineri vor fi cele mai norocoase zile
Ce l-a speriat pe grecul Pantelis Kapetanos în România: „Era foarte periculos, dar mi-am zis: «Mă duc și eu după ei!»”
GSP.RO
Ce l-a speriat pe grecul Pantelis Kapetanos în România: „Era foarte periculos, dar mi-am zis: «Mă duc și eu după ei!»”
În ce să ții cartofii dacă vrei să nu încolțească și să fie buni luni de zile. Costă în jur de 1 leu și un bucătar cu experiență o recomandă
FANATIK.RO
În ce să ții cartofii dacă vrei să nu încolțească și să fie buni luni de zile. Costă în jur de 1 leu și un bucătar cu experiență o recomandă
Cum arată tatăl Deliei în prezent, de când a renunțat la călugărie. Se îmbracă modern, a renunțat la barbă și pare alt om! FOTO
Unica.ro
Cum arată tatăl Deliei în prezent, de când a renunțat la călugărie. Se îmbracă modern, a renunțat la barbă și pare alt om! FOTO
Cât costă un metru cub de lemne. Romsilva actualizează prețurile
Financiarul.ro
Cât costă un metru cub de lemne. Romsilva actualizează prețurile
Cine este fata de 15 ani care s-a sinucis într-un mod tulburător în Călăraşi. Ipotezele cutremurătoare luate în calcul de poliţişti
Observatornews.ro
Cine este fata de 15 ani care s-a sinucis într-un mod tulburător în Călăraşi. Ipotezele cutremurătoare luate în calcul de poliţişti
Horoscop 15 octombrie 2024. Vărsătorii au de rezolvat multe probleme delicate în domeniul financiar, dar acestea sunt în interior
HOROSCOP
Horoscop 15 octombrie 2024. Vărsătorii au de rezolvat multe probleme delicate în domeniul financiar, dar acestea sunt în interior

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI