1. Fă exerciții pentru a arde caloriile

În acest moment, este aproape de notorietate faptul că statul sau șezutul este un nou viciu, este noul „fumat”. A sta zilnic o perioadă lungă de timp te poate îngrășa și îți poate crește riscul de deces prematur. Cu cât mai mult timp petreci făcând exerciții fizice sau antrenamente mai viguroase, cu atât mai multe calorii vor fi arse. Când faci mișcare, corpul tău arde calorii pentru a-ți alimenta activitatea. Chiar și doar o plimbare rapidă, în fiecare zi, este un lucru foarte important pentru oricine dorește să ardă mai multe calorii. Pentru toate aceste activități, ai nevoie de monitorizare atentă și constantă a funcțiilor corpului tău. Nu uita să-ți cumperi o brățară fitness sau un smartwatch de pe Mobino.

2. Ridică mai multe greutăți

Trucul pentru a arde mai multe calorii este necesar să crești greutățile pe care le ridici și nu numărul de repetări. Ridicând greutăți mai mari decât de obicei poți arde cu 25% mai multe calorii. Exemplu: Între cei care exersau cu greutăți identice (așa cum ar fi de 10 kilograme de 10 ori – sau de 20 de kilograme de 5 ori), cei care au utilizat ganterele mai grele (de 20 kg) au ars cu aproximativ 25% mai multe calorii decât ceilalți. Greutățile mari te ajută să descompui mai multe proteine ​​din mușchi, pentru care corpul trebuie să genereze mai multă energie pentru procesul de refacere și recuperare, ceea ce determină să arzi mai multe calorii într-o perioadă scurtă.

3. Fă orice fel de mișcare sau agită-te

Orice tip de mișcare, fie și mai mică, necesită energie: și agitarea se califică drept mișcare. Pot fi arse calorii suplimentare în fiecare zi doar dacă te agiți. Orice mișcare contează și se adaugă la procesul de ardere a caloriilor. Forme mai subtile de activitate fizică, așa cum ar fi deplasarea părților corpului într-o manieră mai puțin liniștită, de exemplu, ridicând repetat un picior (2,5 cm de la sol, vezi cât timp poți menține poziția respectivă, apoi, schimbă piciorul), sau atingând degetele pe o masă și jucându-te cu inele.

Cât timp mai stai la birou, te poți ridica pentru scurte perioade în picioare. Mușchii din spate și picioare fac o muncă suplimentară, atunci când stai în picioare. Sau poți solicita un birou alternativ în picioare, ca să lucrezi o parte a zilei în acest mod. În plus, activitatea non-recreativa de acasă – munca, treburile casnice, transportul activ – este la fel de benefică pentru reducerea numărului de calorii.

4. Mergi cu bicicleta către serviciu

Dacă ai șansa de a locui relativ aproape de serviciu (și nu ai o întâlnire importantă pentru care trebuie să te îmbraci anume), ia în considerare mersul cu bicicleta la birou. Sau, dacă drumul până la birou e mai lung, împarte-l! Ia autobuzul, metroul sau trenul până la un punct apropiat și apoi cu bicicleta, tot restul drumului.

5. Optează pentru o minge de stabilitate

Schimbarea scaunului de birou pentru o minge de stabilitate te va ajuta să arzi mai multe calorii în același timp. Așezat pe una dintre aceste mingi mari de sport în timpul unei zile de lucru poți arde până la 100 de calorii în plus pe zi. Pentru totalitatea zilelor de lucru dintr-un an, ai putea ajunge la câteva zeci de mii de calorii arse – echivalent a aproximativ 8 kg!

6. Bea cel puțin 2 litri de apă rece

S-a demonstrat, de asemenea, că apa potabilă stimulează temporar metabolismul la adulți și copii normali și supraponderali. Așadar, inclusiv absorbția și utilizarea apei, ceea ce menține, în același timp, echilibrul fluidelor în corp, contribuie fericit la arderea de calorii. Consumul a 2 litri de apă rece poate ajuta la arderea a aproape 100 de calorii în plus, pe zi. Nu sună mult, dar, pentru o zi este un rezultat bun. O cercetare științifică a arătat că o parte din această creștere a ratei metabolice este rezultatul încălzirii apei la temperatura corpului. Un consum de 500 ml de apă rece a crescut arderea caloriilor cu 25%.

7. Mestecă gumă

Guma de mestecat induce senzația de sațietate și reduce aportul de calorii în timpul gustării. Alte dovezi sugerează că poate ajuta, de asemenea, la accelerarea metabolismului. Se ard semnificativ mai multe calorii după mesele urmate de mestecatul gumei, determinate și de creșterea ratei metabolice. Sfat! Alege gumă fără zahăr pentru a-ți proteja sănătatea dinților.

8. Donează sânge

Când donezi sânge, corpul tău folosește energie pentru a sintetiza noi proteine, celule roșii din sânge și alte componente sanguine pentru a înlocui ceea ce s-a pierdut. Desigur, donarea de sânge nu este ceva ce poți face foarte des. În general, trebuie să aștepți aproximativ 3 luni între donări.

În plus, cercetările au arătat că donarea de sânge poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea imunității, scăderea markerilor inflamatori, creșterea activității antioxidante și reducerea riscului de boli de inimă.

Sursă foto: https://unsplash.

Urmărește-ne pe Google News