Statisticile ne arată că, de fapt, chiar și adulților le este dificil să-și recunoască simptomele care apar în urma somatizării. Se pare că ne este mult mai la îndemână să consultăm un doctor generalist atunci când avem o stare de rău pe care nu ne-o putem explica, ce persistă, decât să vizităm un psiholog, sau un psihiatru. Totuși… în ce circumstanțe putem vorbi despre somatizare și cum o recunoaștem?
„Prima dată când m-am confruntat cu un atac de panică, nu am știut ce mi se întâmplă. O stare de leșin, combinată cu greață, amețeală și tahicardie m-au cuprins pur și simplu, într-o dimineață. Am crezut că mă simt rău; am crezut că am mâncat ceva care nu mi-a picat bine și mi-am dat puțin timp să mă redresez”, mi-a mărturisit o clientă, în terapie.
Citește continuarea pe qbebe.ro.
ARTICOL PRELUAT DE PE QBEBE.RO
Neminem • 23.07.2023, 09:42
Stati linistiti ca nu toti suntem confuzi privind faptul ca covidul vostru lung e de fapt somatizare la abuzurile psihologice si frauda in care ne tineti de peste 3 ani cu intentia clara de a insta o dictatura, combinat cu politicile voastre de extrema stanga absolut demente si cenzura mai ceva ca in stalinism si ceausism. Asa ca ironic un site de propaganda extremista de stanga si abuz psihologic si misoginie pura si neo-bolsrvism sa publice articole in care ne explica consecintele in care ne tin ei cu propaganda si ideile lor politice dezaxate.