Fiecare copil (și fiecare adult) are parte de perioade mai dificile, pe care uneori nu le poate gestiona de unul singur. Dacă copilul tău are perioade prelungite în care îi este afectată funcționarea de zi cu zi (spre exemplu scade performanța școlară, sau apar episoade lungi de anxietate), este bine să apelezi la ajutorul unui specialist.

Înainte să alegi un terapeut potrivit pentru copil, este important să ții cont de câteva lucruri. În primul rând, vorbește întotdeauna cu el înainte. Este neplăcut pentru un copil (și pentru oricine) să se trezească dintr-odată că este dus într-o cameră în care îl așteaptă un străin, gata să îi pună o mulțime de întrebări.

Îți sugerăm să vorbești sincer și deschis cu copilul tău despre terapie. Poți chiar să îl întrebi ce fel de terapeut i-ar plăcea, ca să ții cont și de părerea lui. Poți să îl întrebi, pentru început, dacă ar prefera să vorbească cu un bărbat sau cu o femeie.

În al doilea rând, este necesar ca și părintele să fie implicat în procesul terapeutic. Fie că vei merge cu el la ședințele de terapie, că vei face și tu terapie la rândul tău, sau că se va modifica dinamica familiei în casă, este important ca părinții să fie la fel de implicați ca și copiii. De asemenea, de multe ori, copilul vine în terapie cu anumite problematici cauzate de dinamica familială și relațională care este în casă.

Citește continuarea pe qbebe.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE QBEBE.RO

 
 

Urmărește-ne pe Google News