Tulburarea de aport alimentar de tip restrictiv reprezintă o tulburare relativ mai puțin cunoscută decât bulimia sau anorexia nervosa, de exemplu.
ARFID presupune o perturbare a comportamentului alimentar, în care persoana evită sau limitează excesiv consumul anumitor alimente, din cauze precum caracteristicile senzoriale ale alimentelor (sensibilitatea exagerată la aspect, culoare, miros, textură, temperatură sau gust); îngrijorarea privind consecințele negative din timpul ingestiei de alimente (inecarea cu alimente, vărsăturile repetate); lipsa aparentă de interes pentru mâncare sau pentru a mânca (apetit alimentar scăzut, lipsa plăcerii de a mânca).
Potrivit psyaa.ro, în cadrul ARFID consumul alimentar este limitat ca varietate (evitarea unor alimente specifice) și/sau volum (limitarea cantității de alimente consumate), și care este asociat cu una sau mai multe din următoarele consecințe negative semnificative:
Citește continuarea pe qbebe.ro.
ARTICOL PRELUAT DE PE QBEBE.RO