Trilogia Sensibilă, Bogdan Georgescu, Black Button Books
Acest prim volum bilingv de dramaturgie publicat de editură este o premieră în mai multe sensuri, dar ce trebuie să reții este că autorul, un promotor al ideii de artă activă, preocupat și de arta politică, îți propune cu fiecare parte a volumului trei teme de reflecție foarte serioase. În The Protocols este vorba despre o pandemie care macină de zeci de ani o comunitate deja oprimată, în Rafina este investigat principiul neuronormativității, iar în Amortals, provocarea autorului este imaginarea unei vieți eterne.
Tot mai multă splendoare, Alina Purcaru, editura Cartier
Dacă ai disponibilitatea să lecturezi un volum de poezie la început de an, alege-l atunci pe acesta, mai cu seamă că autoarea abordează în poemele ei o sumedenie de experiențe, trăiri, frici, neliniști, dar și plăceri feminine pe care le vei recunoaște din propria viață, le rezolvă și le depășește prin iubire, alunecând între spații publice greu de cucerit și spații sigure care pot să îi conțină emoțiile, într-o căutare fascinantă de sine.
Adunare, Natasha Brown, editura Curtea Veche
O autoare al cărei debut literar a venit de-abia după ce a lucrat un deceniu în finanțe și a studiat matematica, Brown are parte de o traducere în limba română pentru romanul ei de debut, care spune povestea unei tinere femei de culoare din Marea Britanie, trăind supusă, în complicitate cu sistemul capitalist, până ce o alegere îi schimbă viața. O chestionare a identității feminine și o critică rasială și socială într-un volum concis pe care trebuie să-l citești.
Rezervă, Prințul Harry, editura Nemira
O carte care se anunță explozivă, atât pentru fanii monarhiei britanice, cât și pentru cei ai prințului care a renunțat de bunăvoie la privilegiile pe care i le oferea instituția, Rezervă promite să înduioșeze în aceeași măsură în care va scandaliza. Scrisă onest, cartea va rezolva multe dintre obsesiile publicului.
Hoții de atenție, Johann Hari, editura Trei
Cum să ne recăpătăm concentrarea disipată de afluxul de informații și de feed-urile rețelelor sociale? Dacă ți-ai pus vreodată această întrebare, află răspunsuri de la autorul care a documentat minuțios subiectul, călătorind în toată lumea și intervievând experți în neuroștiințe și psihologie, echipe de cercetători etc.
Citește continuarea pe Elle.ro.
ARTICOL PRELUAT DE PE ELLE.RO