Apoi au apărut și câteva știri despre câinii salvatori din România și a ajuns la mine informația despre Asociația Câinilor Utilitari din București, via Georgiana Paraschiv (@louisselife). Georgiana, care are un program de terapie cu alpaca (asta este o altă poveste) a participat la cursul de câini salvatori cu labradorul său, acum câțiva ani.

Așa am ajuns la Vlad Popescu, unul dintre inițiatorii ONG-ului Câini Utilitari din România, fondat în anul 2010. Vlad, împreună cu câțiva foști colegi de la Asociația Vier Pfoten, și-a dorit să facă mai mult decât terapie cu animale, să pregătească o divizie de câini utilitari.

Vezi imaginile pe Elle.ro.

Primii câini au fost pregătiți de o echipă din Cluj-Napoca și de dresori de la Centrul Chinologic Aurel Greblea din Sibiu și de la Ciolpani. Totul este despre echipe: om-câine, așa se lucrează când vine vorba de câinii salvatori.

Folosirea câinilor utilitari are o istorie îndelungată, care începe în secolul al XVII-lea, în Elveția (primii traineri din istorie au fost călugării de la o abație din St. Bernhard) și a fost dezvoltată în Primul și în Al Doilea Război Mondial, în care se estimează că au fost folosiți în jur de 200.000 de câini în misiuni de salvare, dintre care doar 10% au rămas în viață la final.

Copiii-eroi în revoluția din 1989: uciși accidental, pentru că au protestat contra lui Ceaușescu sau împușcați ca „teroriști” la intrarea în era Iliescu
Recomandări
Copiii-eroi în revoluția din 1989: uciși accidental, pentru că au protestat contra lui Ceaușescu sau împușcați ca „teroriști” la intrarea în era Iliescu

Citește continuarea pe Elle.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE ELLE.RO

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.