Sunt o adolescenţă de 16 ani şi mi-au crescut sânii foarte mult. La şcoală sunt complexată, băieţii mă ironizează şi încearcă să mă atingă. Vreau să fac o micşorare de sâni. Pot să o fac la vârsta asta?
Deşi la 16 ani, procesul de dezvoltare a glandei mamare nu este definitiv, în cazul de faţă este indicată operaţia de micşorare de sâni pentru că deja sunt prea mari şi au devenit o povara, atât fizică cât şi psihologică.
Mamoplastia de reducţie constă în eliminarea prin excizie a unor părţi ale sânilor, repoziţionarea areolelor iar sutură după excizie, în final, va avea formă unui “T “ inversat.
Important este că să păstraţi documentele medicale pe care le obţineţi la externarea din clinică în care v-aţi operat. În aceste acte trebuie descrisă metodă chirurgicală aplicată. Este posibil că în viaţă dvs ulterioară să mai aveţi nevoie de o altă intervenţie la nivelul sânilor. Atunci va trebui să informaţi corect medicul operator despre ce tehnică de reducţie de sâni vi s-a aplicat în antecedente, pentru că în funcţie de acest lucru, se va decide cum se va efectua a2a operaţie. Dacă medicul care va va face a2a operaţie nu ştie ce a făcut primul, puteţi să aveţi complicaţii grave de tipul necrozelor de sâni sau de areole.
Indiferent de tehnică de lucru, trebuie să se ştie că această operaţia are nişte riscuri care trebuiesc prevenite prin respectarea absolută a tuturor indicaţiilor medicale pre şi postoperatorii.
Este nevoie că pacienta să poarte o bustieră medicală minim 2 luni, zi şi noapte! Sunt contraindicate anumite forme de sport până la 6 luni postoperator. Cicatricele se vor vindecă treptat; la început sunt roşii- vineţii, apoi după 12-18 luni ele vor deneni albe şi puţin vizibile.
Destul de des este nevoie că la 6 luni să se mai ajusteze mici zone de piele, deci revizia chirurgicală la 6 luni trebuie acceptată că fiind posibilă, încă din faza preoperatorie.
La 16 ani este nevoie de consimţământul scris al părinţilor, altfel operaţia nu poate fi efectuată decât după vârstă majoratului. Alăptarea rămâne posibilă şi după operaţie.
Citește și:
- Nu am niciodată o greutate stabilă, iar acidul hialuronic injectat în buze se resoarbe. Ce trebuie să fac? Esteticianul Adina Alberts răspunde
- Dupa operația de implant mamar mi-a apărut un nodul la un sân. Ce trebuie să fac?
- Cum scap de pungile de sub ochi? Esteticianul Adina Alberts răspunde
- Vreau să îmi fac o intervenţie chirurgicală estetică. Ce trebuie să ştiu şi care sunt regulile?
- „Vreau un posterior mai bombat, ca al lui Kim Kardashian. Cum pot să-l obţin?”
- „Am părul foarte rar, ce aş putea să fac pentru a scăpa de această problemă?”
- Sunt bărbat și am 55 de ani. La corp nu am probleme, fac mult sport, însă faţa îmi trădează vârsta. Ce pot să fac?
- „Am gâtul plin de riduri și cu pielea lăsată care atârnă puțin sub bărbie? Ce este de făcut?”
- „Am tenul foarte uscat! Ce pot face pentru a preveni apariția ridurilor?”
- De ce avem păr în anumite zone ale corpului?
- Cum tratăm celulita acasă
- Dacă plănuiești să devii mamă, trebuie să eviți tratamentele estetice
- Ce este sigur să ne injectăm în față?
Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro