”Epilarea prin fototerapie tratează toate tipurile de fire de păr, de la blond la negru, putând fi aplicată pe orice tip de piele, de la cea neagră la cea albă, evitând astfel arsura. Numărul de şedinţe de epilare pentru părul aflat pe corp, depinde de localizare şi variază de la 6 la 10 şedinţe; tratamentul se efectuează la interval de 4-5 săptămâni”.
Cum funcționează această procedură?
”Cel mai rapid răspund zonele inghinale, gambele şi coapsele. De altfel, acestea sunt şi cele mai inestetice. Odată cu dispariţia firelor de par se rezolvă şi problema foliculitei, adică a punctelor roşii care apar la rădăcina fiecărui fir de par epilat prin smulgere, puncte care sunt atât de supărătoare mai ales în zona bikini şi pe gambe unde firul de par de obicei este mai gros”, precizează specialistul.
Fototerapia pentru epilare constă în utilizarea energiei unui fascicul luminos pentru a distruge prin ardere, definitiv, foliculul pilos (rădăcina firului de păr).
”Concret, se aplică pe piele un impuls luminos, energia acestuia este captată de firul de par care este mai închis la culoare în comparaţie cu pielea şi ghidat astfel către rădăcina acestuia pe care o arde. La o trecere pe suprafaţa de tratat toate rădăcinile firelor de par vor fi arse şi vor cădea în câteva zile, lăsând suprafaţă complet fără par. La fiecare aplicare a fototerapiei, un număr de fire de păr vor fi distruse definitiv. La 2-3 săptămâni de la tratament, părul care nu a fost distrus definitiv va începe să crească din nou; acesta este momentul cel mai bun pentru o nouă şedinţă de epilare prin fototerapie”, explică Adina Alberts.
Părul este supus influenţelor hormonale. Părul patologic, adică cel care apare în zone anormale cum ar fi pe faţă la femei, se află sub o puternică influenţă hormonală și de aceea este mai greu de eliminat.
”Uneori sunt necesare peste 15 şedinţe de epilare prin fototerapie pentru a obţine, la acest nivel, rezultatul dorit”, susține esteticianul.
Procedeul de epilare permanentă. Rezultate de 95%
Epilarea permanentă înseamnă că, după un număr de şedinţe, mai mare sau mai mic, se obţine o “curăţire” a pielii de până la 95%, care poate dura nelimitat.
”Experienţa ne-a arătat că acest tratament trebuie, de la început, făcut la intensitate cât mai mare, intensitatea acestuia fiind poziţionată imediat sub limita la care pielea s-ar arde. Doar aparatele de uz medical pot descarca impulsuri suficient de puternice pentru a produce epilare definitivă. Cele de uz cosmetic descarcă impulsuri mai slabe, care, repetate sistematic, pot duce la adaptarea la acest tip de tratament şi apariţia rezistenţei la această metodă. În timp, dacă foliculul pilos primeşte energii luminoase slabe în mod repetat, acesta se va adapta la această tehnică şi, ulterior, nici o altă tehnologie, oricât de avansată ar fi ea, nu-l va mai putea îndepărta definitiv. Modul în care firul de par se adaptează este prin decolorare; în acest mod el nu mai face contrast cu pielea şi, la aplicarea impulsului luminos, energia nu mai este captată de fir”, avertizează Adina Alberts.
Câteva lucruri esenţiale de reţinut:
- Poate fi epilat părul de pe orice zona a corpului
- Numărul de şedinţe diferă în funcţie de zonă
- Este interzisă expunerea la UV pe toată perioada tratamentului, care poate dura şi 1 an.
- Nu întrerupeţi tratamentul. Reluarea lui poate fi anevoioasă, necesitând multe şedinţe suplimentare, sau, şi mai grav, imposibilă datorită apariţiei rezistenţei firului de păr la energia luminoasă.
- După ce firul de păr dispare, dispare şi foliculită precum şi hiperpigmentarea de la baza firului de păr.
Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail esteticianulraspunde@ringier.ro
Citește și:
- Există remediu împotriva vergeturilor? Esteticianul Adina Alberts te învață când și cum se tratează acestea
- Esteticianul Adina Alberts spune ce e mit și ce e adevăr: Sânii pot fi măriţi şi altfel sau doar cu implanturi siliconice?