Alte cauze care duc la apariţia/evidenţierea/accentuarea unor coloraţii ale pielii sunt: traumatisme repetete locale, cum ar fi epilarea repetată cu ceară a sprâncenelor, a mustăţii, a bărbiei, etc, expunerea la soare a unor zone proaspăt operate (rinoplastii, blefaroplastii, lifting facial, etc), purtarea la plajă a unor ochelari de soare cu ramă groasă şi închisă la culoare. Această ramă atrage cu preponderenţă razele solare şi zona de tegument din jurul ochelarilor se supraîncălzeşte, “se arde” şi să pigmentează ulterior.
Ca o indicaţie vis a vis de felul în care trebuie să arate ochelarii de soare pe care îi folosiţi la plajă, aceştia trebuie să existe OBLIGATORIU, doar că trebuie să fie de mici dimensiuni, să aibă o ramă foarte subţire sau de culoare deschisă (bej-albă) sau să fie fără ramă, astfel încât să nu acopere obrazul decât foarte puţin. Ideal ar fi să aibă lentilă gen oglindă, astfel că vor putea reflecta razele solare în exces.
Petele pigmentare se vor atenua de la sine atunci când expunerea la soare va înceta. Ca să prevenim, într-o oarecare măsură, apariţia lor trebuie să aplicăm pe ten factor de protecţie solară, 30-50, să nu stăm niciodată cu faţă în mod direct la soare, să avem întotdeauna o protecţie pe cap gen pălărie, şapcă, umbrelă.
Persoanele cu predispoziţie la apariţia petelor maronii pe ten cunosc faptul că orice protecţie ai folosi, acestea tot apar în sezonul călduros.
Că să grăbim dispariţia lor, putem să aplicăm următoarele tratamente, acasă:
- Skinoren crema, zilnic, seară pe tenul curăţat, se întinde pe toată faţă, o cantitate redusă de produs, de mărimea unui bob de mazăre, masând insistent pe zona cu probleme de pigmentatie. După 30 minute se aplică crema de noapte.
- Crema de depigmentare cu Hidrochinonă, aplicarea se face în acelaşi mod că cel descris pentru Skinoren. Fie utilizaţi cremele din farmacii, fie apelaţi la clinicile de specialitate unde puteţi găsi reţete magistrale, mai puternice, eliberate la indicataia unui medic specialist.
- Dermabraziuni zilnice de intensitate mică şi medie, fie prin utilizarea măştilor gomaj speciale pentru, fie prin utilizarea periuţei rotative pt ten. În acest mod este îndepărtat stratul superficial al pielii, progresiv şi repetat, stimulând pielea să formeze altul mai proaspăt şi mai luminos.
- Peelinguri de fructe, fie utilizaţi produsele din comerţ destinate acestul scop, fie pur şi simplu faceţi un mixt de zeamă de lămâie şi portocală, în proporţie de 1/3, şi aplicaţi pe tenul proapăt curată şi degresat. Lăsaţi să acţioneze 15 minute şi apoi clătiţi cu apă. Aplicaţi apoi crema de zi. Prin aceste tehnici va fi “ars” straturile superficiale al pielii şi va fi stimulată formarea unora noi şi curate.
În clinicile medicale puteţi beneficia de tratamente laser şi peelinguri chimice mai profunde pentru a grăbi depigmentarea locală şi îndepărtarea acestor pete inestetice. Costurile acestor tratamente sunt cuprinse între 300-600 de euro pe şedinţa şi de regulă o şedinţa este suficientă.
Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro
Citeşte şi:
- „Am tenul devitalizat și fără tonus. Am 51 de ani și nu vreau să mă gândesc încă la lifting facial. Ce alternative am?”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde
- „Am slăbit multe kilograme. Am piele lăsată peste tot. Cum se rezolva problema asta?”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde
- Am gleznele şi gambele foarte subţiri. Se pot îngroşa în vreun fel? Medicul estetician Adina Alberts răspunde
- Am vase sparte pe picioare. Cum pot sa scap de ele? Medicul estetician Adina Alberts are soluția
- EXCLUSIV/ Am degetele de la picioare lipite. Se poate rezolva prin chirurgie estetică? Esteticianul Adina Alberts răspunde
- EXCLUSIV/ Am cearcăne profunde. Pot să le ameliorez fără injectabile? Esteticianul Adina Alberts răspunde
- EXCLUSIV/ Cum putem scăpa de pleoapele căzute? Esteticianul Adina Alberts răspunde
- EXCLUSIV/ Cât de periculos este să stai timp îndelungat la soare? Esteticianul Adina Alberts răspunde