Mierea.
Principalul produs apicol folosit de om, mierea rezolvă carenţele de vitamine şi minerale. Utilizată în scop terapeutic, “dulceaţa aurie” ameliorează bolile digestive, hepato-biliare, respiratorii, cardio-vasculare, nervoase şi renale. Se poate folosi şi pentru hrănirea tenului uscat, ca mască.
Veninul de albine.
Principalele afecţiuni în care veninul de albine îşi probează eficacitatea sunt reumatismul, nevralgiile şi scleroza multiplă. Mai mult, este considerat un excelent stimulent imunitar. Tratamentul se face la indicaţia medicului şi se poate administra prin înţepături, injecţii sau unguente cu aplicare locală.
Propolisul.
Se foloseş-te intern, sub formă de tinctură sau de tablete, pentru prevenirea infecţiilor virale, întărirea sistemului imunitar, bronşite, probleme respiratorii, afecţiuni cronice la ficat şi stomac sau diabet. Extern, efectul său antibacterian îl face util la arsuri şi mai multe tipuri de răni. Se aplică direct pe plagă sau cu o compresă.
Lăptişorul de matcă.
Secretat de glandele hipofaringiene ale albinelor, lăptişorul de matcă e bogat în complexul de vitamine B. Este un important remediu pentru stres (datorită vitaminei B5) şi, administrat ca supliment nutritiv, energizează organismul, protejează sistemul nervos şi reduce colesterolul din sânge.
Polenul.
Se consumă sub formă de supliment nutritiv pentru întărirea organismului şi pentru creşterea rezistenţei la infecţiile de sezon. La indicaţia apiterapeutului, ajută la tratarea bolilor hepatice, a celor de prostată sau a celor psihice.
Difuzorul de propolis, util pentru bolnavii de astm
Difuzorul de propolis, prezentat recent la Congresul de Apiterapie din România, purifică aerul şi grăbeşte vindecarea pacienţilor cu astm, bronşite, probleme dermatologice, digestive şi chiar renale.
Dispozitivul poate fi achiziţionat online, pe www.beehealthyfarms.com. Preţul unui aparat porneşte de la 119 euro.