Mind Quest, așa cum o descrie Laura Croitoru, fondatoarea acesteia, este o platformă de streaming audio dedicată exclusiv copiilor și adolescenților care iubesc podcasturile și cărțile audio. Conținutul platformei va fi unul nișat pe dezvoltare socio-emoțională, sănătate mentală și dezvoltarea unor abilități esențiale de viață, cum ar fi încrederea în sine, gândirea critică, reziliența, capacitatea de adaptare, autocunoașterea.
„Vrem să includem podcasturi și povești audio care să ofere niște experiențe valoroase și să-i îmbogățească pe copii cu tot felul de informații prin puterea storytellingului, să le dezvolte abilități pentru secolul 21, precum încrederea în sine, reziliența, toleranța la frustrare, tot ceea ce considerăm noi că ar putea avea nevoie copiii, astfel încât să-și poată construi o viață așa cum și-o doresc”, explică, într-un interviu pentru Școala 9, fondatoarea platformei, antreprenoarea Laura Croitoru. Aplicația a fost finalistă în cadrul acceleratorului „Innovators for Children”, care sprijină start-upurile în domeniul educației.
Platforma va funcționa cu abonament lunar și poate fi folosită cu ușurință de către copii, pentru că Mind Quest va fi „un spațiu safe, fără reclame, fără opțiunea unor alte achiziții în interiorul aplicației”, precizează antreprenoarea.
„Conținutul platformei nu este doar atractiv, ci și educativ și va fi validat de către profesioniști în domeniul dezvoltării cognitive și socio-emoționale a copiilor. Vrem să aducem împreună educația și entertainmentul și să formăm edutaiment pentru copii”, asigură Laura Croitoru.
Cine face parte din echipa Mind Quest
„Echipa noastră este formată din 5 persoane, în acest moment. Cu toții împărțim aceeași pasiune pentru educație și ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii. Vrem să-i ajutăm să înțeleagă concepte complexe, inclusiv ce se întâmplă cu emoțiile lor, de unde apar gândurile negative și cum le-am putea provoca”, povestește Laura.
„Nu mă pricep, nu sunt bun la treaba asta, tot timpul îmi ies prost lucrurile”, le spune adesea copiilor vocea din cap. Pentru astfel de gânduri, Mind Quest se dorește un antidot: „Vom face dezvoltarea personală pe înțelesul lor prin intermediul poveștilor și le vom furniza informații pentru dobândirea acestor abilități esențiale pentru viață amintite mai sus.”
Antreprenoarea e de părere că, în prezent, școala românească nu-i pregătește pe copii pentru viață, prin programa școlară actuală: „Ce facem cu emoțiile, cu stima de sine, cu încrederea? Ce facem atunci când avem un eșec? Cine ne învață să nu renunțăm atunci când ne este greu, de unde ne luăm perseverența? Cum reușim să ne facem un plan pentru a atinge un obiectiv? Care sunt pașii?”, spune tânăra antreprenoare.
Continuă: „Toate astea ar putea să facă o diferență pozitivă în viața unui copil, pentru ca mai apoi, un viitor tânăr adult să poată privi cu alți ochi și să aibă alte resurse care să-l ajute mai departe.”
Pentru început, platforma va fi dedicată copiilor cu vârste fragede, între 4 și 11 ani. „În funcție de cum va evolua proiectul, vom mări segmentul de vârstă și ne vom îndrepta și către preadolescenți și adolescenți”, explică fondatoarea Mind Quest.
Articolul complet, pe Școala 9.
ales • 07.12.2022, 19:16
”NU E LIMBA ROMÂNĂ, NU” pentru că primii preocupați de aceste probleme au fost alții decât românii și și-au folosit termeni din limba lor. Noi nici măcar în stare să-i traducem n-am fost și pentru a nu greși aprecierea sensului lor, le folosin exact cum au fost formulate ”Podcasturi", "Mind Ouest" ; "nișat" ; " storytelling" ; "Innovators for Children" "start-upurile". Vreți să facem ca francezii care spun Fenetre la Sistemul de operare Windows ? Caraghioslâc ma mare n-am auzit...
ivryernest • 03.12.2022, 18:48
Podcasturi", ce-i aceea ? Și apoi : "Mind Ouest" ; "Conținutul platformei va fi unul nișat" ; "puterea storytellingului" ; "acceleratorului "Innovators for Children" "start-upurile"... La "Școala9", se scrie pe o limbă hibridă, contaminată cu limba engleză. Dar asta NU E LIMBA ROMÂNĂ, NU !