De multe ori, lucrurile spuse din suflet, bazate pe experiența și trăirile unui părinte, pot fi mai valoroase decât sfaturile specialiștilor. Pentru că vin din inimă, pentru că vin de la cineva „ca tine”. Cineva care, ca și tine, a căutat, a citit, s-a inspirat și a făcut ce a crezut el că e mai bine pentru el și puiul lui.

Iată gândurile și concluziile la care a ajuns Sean Platt, blogger și cofondator al fundației Children Write the Future (Copiii scriu viitorul) din Statele Unite, tată a doi copii, fetiță și băiat.

Lasă copilul să simtă cât de fericit ești să-l vezi
Copiii simt dansul luminițelor din ochii oamenilor. Lasă-ți copilul să vadă și să simtă bucuria din ochii tăi, zâmbetul tău, căldura ta. Întâmpină-l cu căldură când vine acasă sau când te duci să-l iei de la grădiniță/școală. Spune-i numele tare, mândru. Copiii se bucură când se aud strigați, în plus se vor simți validați de cei dragi lui. Cel mai mult pe această lume, copiii își iubesc părinții. Întoarce-i această iubire și lasă-l să vadă asta.

Învață copilul că este în regulă să fii plictisit
Ai observat, desigur, cât de repede se plictisește copilul tău. Copiii au o imaginație care vrea să fie „hrănită”. Învață-l să-și folosească această imaginație creativ, dându-i câteva coli și creioane colorate sau cuburi de construit. Este OK să te plictisești și este OK să vrei să faci altceva. Ar fi de preferat să nu-l înveți să butoneze telecomanda televizorului de „plictiseală” și încurajează-l să facă orice altceva, mult mai sănătos pentru el.

Generalul Vasile Milea, „eroul” care a ordonat reprimarea Revoluției la Timișoara. „Sinuciderea a fost practic o încercare de autorănire”
Recomandări
Generalul Vasile Milea, „eroul” care a ordonat reprimarea Revoluției la Timișoara. „Sinuciderea a fost practic o încercare de autorănire”

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

ARTICOL PRELUAT DE PE SFATULPARINTILOR.RO

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.