Iată câteva modalități de a reduce cantitatea de sare din dietă fără sacrificarea savorii:

Scade treptat cantitatea consumată de sare
Dacă ești obișnuit să mănânci mai sărat atunci bolta palatină are nevoie de timp pentru a se dezobisnui. Dacă scazi brusc cantitatea de sare, atunci mâncarea ți se va părea fără gust. În loc de asta, redu treptat cantitatea de sare pe parcursul a 1-2 săptămâni până când îți vei ajunge acolo unde îți dorești.
Ascunde solnița
Este cel mai important pas pe care îl faci atunci când vrei să mănânci mai puțin sărat. Încearcă să nu mai pui sare după ce ai gătit. Aproape toate rețetele necesită o anume cantitate de sodiu așa că nu-ți faci nicio favoare dacă mai pui și în farfurie.
Iar dacă nu te simți încă pregătit, încearcă să limitezi de câte ori sarezi. Spre exemplu, dacă ești obișnuit să duci mâna la solniță de trei ori la o masă, atunci fă-o doar de două ori, apoi ia solnița de acolo.
Alege un sos de soia cu un conținut redus de sare
Dacă te numeri printre persoanele care folosește sosul de soia pentru a-și condimenta mâncarea atunci alege un sortiment cu un conținut scăzut de sare. După ce ți-ai umplut farfuria, încearcă să nu mai adaugi sos de soia sau sare.
Citește continuarea pe SFATULPĂRINTILOR.RO.

ARTICOL PRELUAT DE PE SFATULPARINTILOR.RO

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.