Dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți face plăcerea de dimineață mai prietenoasă cu zahărul din sânge, ca să nu mai zic mai gustoasă, nu mai căuta. Biletul? O simplă cupă de colagen de ciocolată.
Cum cafeaua cu colagen susține glicemia
Când vine vorba de alimente pentru echilibrarea zahărului din sânge, experții vor enumera adesea trei nutrienți cheie: proteine, fibre și grăsimi sănătoase.
Includele pe fiecare în mesele tale și ar trebui să te simți sătul și plin de energie toată ziua. Și ghici ce? Rutina ta de cafea te poate ajuta cu ușurință să bifezi două dintre aceste casete: adăugați doar o lingură de colagen (proteină) și o lingură de ulei MCT (grăsimi!).
Acum, desigur, cafeaua nu este micul dejun – ar trebui să ai totuși o masă copioasă de dimineață pentru a-ți menține nivelul de energie la egalitate – dar există ceva de spus pentru a-ti face ceașca de cafea mai prietenoasă cu zahărul din sânge.
Introduce colagen: deși colagenul nu este, din punct de vedere tehnic, o proteină completă (întrucât îi lipsește triptofanul, unul dintre cei nouă aminoacizi esențiali), acesta furnizează totuși aproape 20 de aminoacizi unici – deci este o sursă de proteine destul de grozavă.
Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.
ARTICOL PRELUAT DE PE SFATULPARINTILOR.RO