Vasile Turcu (55 de ani) a pierdut cel mai mult, pe plan financiar, prin ratarea titlului de către Dinamo şi, implicit, accederea în grupele Ligii Campionilor. Acţionarul dinamovist a susţinut aproape singur bugetul “câinilor” din acest an.

Deşi şefii din “Groapă” au anunţat că au cheltuit peste 30 de milioane de euro în acest sezon, adevărul este cu totul altul. Pe transferuri, salarii, prime şi alte cheltuieli pentru echipă (cantonamente, hoteluri, transport), dinamoviştii au cheltuit în actualul campionat doar 11.500.000 euro, 5.500.000 fiind puşi la bătaie de Turcu, iar restul de 6.000.000 au fost obţinuţi din transferuri. Pentru vânzările lui Ropotan şi Radu Şefan s-a primit suma de 8,2 milioane de euro, doar patru fiind reinvestiţi în club, diferenţa fiind însuşită de acţionari, iar două milioane au fost obţinuţi de la sponsori.

«Daţi-mi banii înapoi!»

Finanţele au fost gestionate de Cristi Borcea, care l-a şi convins pe Vasile Turcu să pompeze de unul singur, promiţându-i că suma îi va fi returnată integral după ce echipa se va califica în Liga Campionilor. După înfrângerea cu FC Braşov, când Dinamo a pierdut orice şansă la titlu, Turcu a declarat că în doi ani îşi vrea banii înapoi. I-a transmis şi personal directorului executiv: “Cristi, să-mi dai banii înapoi”, susţine o sursă din cadrul clubului. Mai mult, în urmă cu două zile, proprietarul Romconstruct s-a destăinuit unor apropiaţi: “Am ţinut clubul cu bani aproape singur. Dacă mă retrag acum, Dinamo poate ajunge şi la desfiinţare”.

Dinu, «câinele» şef!

Cornel Dinu va prelua din această vară postul de Preşedinte Executiv, funcţie deţinută până acum de Cristi Borcea. După ce le-a promis acţionarilor că va câştiga titlul şi a eşuat, Borcea va rămâne în cadrul clubului doar acţionar.

Urmărește-ne pe Google News