Ocupanta locurilor doi din cele două serii ale Ligii a 2-a va juca baraj, câștigătoarea urmând a disputa apoi duelul pentru accederea în elită cu antepenultima clasată în prima divizie, poziție ocupată în acest moment de FC Voluntari.

Parcursul formațiilor din vârful ierarhiei, în seria B2, până la finele actualei stagiuni este următorul:

Gaz Metan Mediaș: FC Baia Mare (acasă), CS Mioveni (deplasare);

UTA BD: CS Mioveni (a), FCM Brașov (d);

Chindia Târgoviște: FCM Brașov (a), FC Baia Mare (d).

Interesant este faptul că ordinea etapelor în returul din „B” se dispută învers decât a fost în tur, fapt consemnat în ediția din 1988 – 89. Atunci, Poli Timișoara a promovat în „A”, învingând UTA, chiar la Arad, într-un meci cu cântec, scor 2-3, arbitrat de Ion Crăciunescu. 

Au sărbătorit de parcă ar fi promovat

Arădenii s-au bucurat enorm după acest succes, cântând minute bune alături de galerie la finalul partidei și stropindu-se cu șampanie în vestiar. La meci a fost prezent și George Țucudean, aflat în vacanță, după ce în ultimul sezon a îmbrăcat tricoul prim divizionarei ASA Târgu Mureș. Țucudean a mâncat semințe și a stat alături de Alexandru Meszar, președintele grupării arădene. Este cunoscut faptul că Marius Țucudean, tatăl lui George, fost fotbalist la UTA în primul eșalon la începutul anilor 90 este unul dintre finanțatorii echipei care se dorește a fi continuatoarea formației ITA Arad, fondată de baronul austriac Francisc von Neumann în 1945! Țucudean senior deține o fabrică de mobilă și un centru SPA în Arad.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Stadionul din Arad va fi gata anul viitor

În acest moment, UTA Bătrâna Doamnă își dispută partidele de pe teren propriu pe arena „Motorul”, din cartierul Aradul Nou. Este interesant ce se va întâmpla în cazul unei promovări a băieților antrenați de Roland Nagy, întrucât actualul stadion poate găzdui puțin peste 1.000 de spectatori. Stadionul vechi al echipei a fost demolat și, de doi ani, este în reconstrucție. Noua arenă va avea o capacitate de 12.500 de locuri, toate acoperite, trei dintre tribune vor avea o formă ovală, asemănătoare arenei Velodrome, a lui Olympique Marseille. Stadionul își va păstra instalația de nocturnă inaugurată în 2008 și nu va avea tribune în colțurile terenului! Finalizarea lui este estimată cel mai repede în toamna anului viitor. Ca variante de rezervă există, în acest moment, doar stadionul Iuliu Bodola, din Oradea, localitate aflată la 120 km de Arad. Deși se află la 50 km și, mai nou, 36 km pe autostradă, varianta Timișoara nu este luată în calcul de diriguitorii grupării de pe Mureș, cunoscută fiind rivalitatea dintre UTA și Poli, care datează din 1964, când bănățenii au fost retrogradați chiar de vecinii de la nord, după un 3-3 pe arena 1 Mai, actualmente Dan Păltinișanu, soldat cu incidente grave și cu exmatricularea pe viață a zeci de studenți timișoreni!

Primul arbitru care a dat cu spray la Arad

Altfel, arbitrul Iulian Dima, din capitală, cel care a condus partida a intrat în istorie. Dima este primul arbitrul care a folosit celebrul spray pentru a indica locul la care trebuie să stea zidul la loviturile libere, pe stadionul Motorul, unde până acum două decenii a activat formația de Divizia C purtând același nume. În urmă cu câțiva ani, după demolarea stadionului Astra CFR – pe care s-a jucat primul meci oficial de pe teritoriul românesc, la 15 august 1899 – aici a evoluat divizionara secundă ACU Arad.

 

 

Urmărește-ne pe Google News