Cristina Neagu a fost desemnată pentru a doua în carieră cea mai bună handbalistă din lume. Sportiva a declarat, într-un interviu exclusiv pentru FRH, că ar renunța la toate titlurile și medaliile pentru un alt obiectiv.

Cristina Neagu susține că își dorește enorm o medalie olimpică la Jocurile de la Rio. Sportiva din București a mai declarat că titlul de cea mai bună handbalistă din lume în 2015 se explică prin faptul că acum „joc cel mai bun handbal din carieră”.

„Sunt fericită și mândră fiindcă am reușit să câștig acest premiu pentru a doua oară în cariera mea. Vreau să fiu sănătoasă și să mă bucur de handbal și să se bucure și alții privindu-mă pe mine. Nu e un premiu doar al meu, e al tuturor românilor, al colegelor de la echipa de club și de la echipa națională. E ceva extraordinar că m-au votat oameni și din alte țări, nu numai din România. Am observat în ultimul timp că vin tot mai mulți fani să ceară autografe și să-și facă poze cu mine. Oamenii mă iubesc pentru ceea ce fac pe teren, oamenii văd în ochii mei bucuria de juca fotbal. În 2010 a fost ceva extraordinar să câștig acest titlu, concuram împotriva unor jucătoare extraordinare. Sentimentele sunt diferite. Atunci eram după o finală de Liga Campionilor cu Oltchim. Anul trecut am avut un an extraordinar, am câştigat aproape tot ce se putea câştiga. Mă aşteptam. Ayi a venit confirmarea. Sunt mândră. Până mă las de handbal poate vine şi al treilea. pe plan individual nu există distincţie decât asta. Aş da toate titlurile câştigate până acum pentru o medalie la Olimpiadă. E cea mai grea ediţie a Jocurilor Olimpice. Nu există niciun adversar mai facil. Cred în echipa noastră, cred că tot ce s-a întâmplat din a doua săptămână a Mondialului, mă fac să sper. E foarte greu şi să ieşi din grupe acum. Singurul lucru pe care-l pot promite este că vom da totul. Când eram mică, mi-am dorit șă ajung cea mai bună jucătoare din lume și când s-a întâmplat asta aveam 22 de ani. A fost ceva wow, am reușit Era doar un vis devenit realitate.  A urmat o perioadă groaznică în viața mea, în care mai mult n-am jucat din pricina accidentărilor. A fost o perioadă în care am auzit atât de multe cuvinte urâte, mulțâi specialiști nu-mi mai dădeau șanse să joc handbal. Nivelul la care am ajuns în 2015 este extraordinar. Joc cel mai bun handbal al meu. Doar eu știu prin ce am trecut. Când mi se recunosc meritele prin astfel de premiu, e ceva extraordinar. Sunt recunoscută pe stradă de multă lume, e OK, nu pot să spun că nu mai pot să respir. Am avut vacanță după Final Four, am făcut și recuperare, eu am început deja să mă pregătesc. Eu am un obiectiv, e în capul meu, nu pot să-l spun, dar obiectivul meu e să joc cât mai bine la Olimpiadă”, a declarat Cristina Neagu pentru frh.ro. 

Tot interviul, AICI.

Urmărește-ne pe Google News