ACTUALIZARE 13.15. Conducerea clubului de fotbal FC Rapid București a anunțat marți că va face recurs împotriva deciziei Tribunalului București, care a hotărât intrarea în faliment a grupării giuleștene, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

„Hotărârea pronunțată în ședința Tribunalului București în data de 13.06.2016 este una intermediară, ce poate fi atacată, iar avocații ce ne reprezintă vor înainta recursul în termenul afișat de instanță, folosind toate ‘armele pentru a o anula. Avem toate motivele să credem că această primă decizie a fost luată prea repede și este o eroare în primul rând”, precizează FC Rapid într-un comunicat remis AGERPRES.

„Clubul are aprobat un plan de reorganizare bine pus la punct (valabil până în aprilie 2017) pe care l-a respectat și, da, putem afirma fără frică faptul că, în ceea ce privește acest plan, suntem cu datoriile la zi. Mai mult, FC Rapid a prezentat dovezi concrete care confirmă faptul că putem asigura bugetul necesar în anul competițional 2016/2017, iar respectarea planului de reorganizare nu va fi afectată cu nimic”, adaugă gruparea alb-vișinie.

„Drept urmare, suntem ferm convinși că Instanța Superioară va reanaliza și va reveni asupra deciziei luate, pronunțând la următorul termen o decizie favorabilă. Cel mai important, vă informăm că FC Rapid București își va continua activitatea fără a fi afectat de această primă decizie a instanței”, se mai arată în finalul comunicatului clubului Rapid.

Judecătorii de la Tribunalul București au decis intrarea în faliment a clubului de fotbal Rapid București, în urma unui proces deschis de către fostul jucător al Rapidului Ionuț Cristian Stancu, care are calitatea de reclamant, iar SC Fotbal Club Rapid SA, prin administrator judiciar Andronache Cristina, are calitatea de debitor.

„În temeiul art. 105 raportat la art.107 alin. 1 lit. C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenței, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art.107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei și trimiterea de notificări tribunalelor din alte județe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabilește termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii”, se arată în decizia tribunalului, care a precizat că decizia nu este definitivă, iar Rapid București are termen 7 zile pentru a face recurs.

Clubul a intrat în insolvență în anul 2012, având datorii de aproximativ 18 milioane lei, iar de atunci au fost deschise procese în instanță de către mai mulți jucători care nu și-au primit salariile. Rapid București a promovat în acest sezon în Liga I.

ACTUALIZARE 11.30. Viorel Duru, directorul Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul FRF, aminteşte de situaţia Farului, club pentru care s-a declarat anul trecut falimentul, dar care la Apel a primit o altă sentinţă şi a putut să joace în continuare. În privinţa Rapidului însă este pesimist că poate urma acelaşi traseu.

„Această decizie poate fi atacată cu Apel. Să aşteptăm întâi Apelul. Probabil clubul va renunţa la participarea în competiţie. Nu avem un caz precedent ca să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză. Procedura de faliment impune mai multe etape până la dizolvare. Din momentul în care se dizolvă entitatea nu mai există contractele cu jucătorii. Farul a fost în situaţia asta, dar în Apel i s-a întors decizia. E decizia lor dacă vor să joace sau nu, pentru că ei au licenţă, au fost sancţionaţi cu depunctarea pentru că au datorii, dar nu se mai impune retrogradarea clubului ca acum doi ani. Când au solicitat licenţa pentru Liga 1 ştiam de existenţa cererilor de intrare în faliment, mai ştiam că există acest termen de 13 iunie. Dar nu le putem interzice participarea în competiţie, putem doar să-i sancţionăm. Doar când entitatea se radiază din Registrul Comerţului, toate contractele sunt nule, jucătorii pleacă liberi de contract”, a declarat Viorel Duru, pentru Digi Sport.

Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a Rapidului, echipă care tocmai a promovat în Liga 1, decizie care vine în urma datoriilor de peste 18 milioane de lei ale clubului patronat de Valerii Moraru.

Rapid a intrat în insolvenţă la finalul anului 2012, dar de atunci situaţia financiară a clubului nu s-a îmbunătăţit. Principala speranţă a conducerii din Giuleşti a fost legată de banii din drepturile TV.

Decizia nu este definitivă, conducerea clubului având 7 zile la dispoziție pentru apel.

Rapid are trei titluri de campioană și a cucerit de 13 ori Cupa României.

Rapidul ajunge pe o listă pe care se mai află Farul, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Bihor, Oţelul, FC Vaslui, Săgeata Năvodari, Corona Braşov, CS Turnu Severin, Gloria Bistriţa, Voinţa Sibiu, Sportul Studenţesc, Unirea Urziceni, Victoria Brăneşti, Unirea Alba Iulia, Politehnica Iaşi, Poli Timişoara, Universitatea Craiova, FC Argeş, Internaţional Curtea de Argeş, CS Otopeni, UTA, Jiul Petroşani, Progresul Bucureşti sau FCM Bacău.

De asemenea, Tribunalul Prahova va decide miercuri situația clubului Petrolul. 

Petrolul Ploiești, 4 titluri și trei Cupe, a retrogradat din Liga 1, dar acesta nu este răul cel mai mare care i-ar putea ”lovi” pe ”găzari” în această vară. ”Lupii” sunt amenințați cu falimentul și puține sunt semnele că există cineva care ar face ceva să schimbe acest destin dramatic. Echipa care în 2013 lua Cupa României și care entuziasma în Liga Europa după ce a eliminat grupări precum Vitesse Arnhem și Viktoria Plzen a intrat în insolvență anul trecut.

În ședința de miecuri a Tribunalului Prahova e pe ordinea de zi și dosarul în care sunt cererile de faliment ale clubului Petrolul. Printre cei care au cerut falimentul clubului sunt cei de la erviciului Public de Finanţe Locale Ploieşti, dar și jucătorii Alexandru Tudose și Andrei Peteleu.

Clubul are datorii de circa 8.000.000 de euro.

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News