ANPD este un organ de specialitate în domeniul dizabilității al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.
Protocolul pune bazele realizării de activități comune încadrul proiectului „Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa”, finanțat de Comisia Europeană. Astfel, FRH va oferi acces gratuit la evenimentele organizate unui număr cât mai mare de posesori ai Cardului European pentru Dizabilitate și va susține recunoașterea acestuia.
Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că instituția pe care o conduce a început colaborări cu diverse asociații ale persoanelor cu dizabilități încă de acum un an și jumătate.
„Pentru FRH, parteneriatul reprezintă accentul deosebit pe care îl punem pe activitățile de interacțiune reală cu fanii sportului. Am demarat, în urmă cu un an și jumătate, colaborări cu persoane cu dizabilități sau cu asociații ale acestora, scopul fiind accesul la evenimentele organizate de FRH. Spre exemplu, la Cluj-Napoca, peste 80 de persoane cu dizabilități, multe cu deficiențe de vedere, au participat la meciurile echipei naționale. Suntem convinși de importanța aplicabilității Cardului European pentru Dizabilitate și de efectele pe care le poate avea în planul dezvoltării de prietenii și de modele”, a spus Dedu, citat de Agerpres.
Aflat de aproape 2 ani într-un scaun cu rotile în urma unui accident de motocicletă, președintele FRH a adăugat că a simțit pe propria piele că persoanele cu dizabilități sunt încă discriminate în România și își dorește ca handbalul să schimbe percepția conaționalilor față de acești oameni.