Atunci, echipa ”militară” a fost preluată de Gigi Becali de la Viorel Păunescu, președintele Consiliului de Administrație de la Steaua București.

„Discuţia a început prin 96-97, atunci când au început să apară germenii societăţii non-profit FC Steaua Bucureşti. Treaba era obligatorie. Legile fotbalului internaţional erau să se facă acest transfer de secţie de fotbal de la CSA Steaua la societatea non-profit FC Steaua non profit”, a declarat Mihai Stoichiță la Digi Sport.

Tehnicianul de 62 de ani a continuat: ”Dacă sunt acte false, prejudiciatul este Viorel Păunescu, preşedintele Consiliului de Administraţie. Pentru mine, lucrurile sunt foarte clare. Apoi, această entitate a fost tranzacţionată în 2003 de un Consiliu de Adminstraţie către o terţă parte, reprezentată de Gigi Becali. Ce a luat Becali de la Armată? El a preluat tot ce reprezenta Steaua de la un Consiliu de Adminstraţie condus de Viorel Păunescu”.

Mihai Stoichiță: ”Adunarea s-a încheiat cu aplauze”

Mihai Stoichiță a continuat să vorbească despre scandalul iscat între Gigi Becali și Victor Pițurcă pe tema prelării echipei FC Steaua București de ultimul în 2003. 

”Acest transfer s-a făcut de către avocaţii MApN. Echipa a fost cedată fără bani, pentru că nimeni nu-şi permitea, în urma unei Adunări Constituante, la care au participat peste 100 de glorii ale Stelei, inclusiv dintre cei care acum vor să readucă echipa la CSA”, a mai spus Stoichiță la Digi Sport.

Antrenorul care a pregătit Steaua ca antrenor secund și mai apoi ca principal, între 1994 și 1998, a conchis: ”Adunarea s-a încheiat cu aplauze, strângeri de mână, iar în anii următori această echipă a reprezentat efectiv acea siglă, acel palmares, acea istorie care erau şi înainte de 98. Lumea a venit în continuare la stadion să vadă Steaua şi să strige Steaua.

 

Urmărește-ne pe Google News