„Am simțit că era un miros puternic de clor, dar nu ne-am gândit că ar putea fi probleme. Încă din timpul antrenamentelor, însă mai ales spre final, copiii au început să aibă accese puternice de tuse”, au declarat, pentru gsp.ro, surse apropiate celor afectați, de la ACS Timex, unul dintre cluburile care au închiriat culoare la bazinul Rapid..

„Ulterior, am aflat că foarte mulți, dintre care șase de la grupa de performanță, care au lucrat mai intens și au stat mai mult în bazin, dar și șapte de la grupa de inițiere, au avut probleme mari după ce au ajuns acasă. Adică tuse, iritații de piele și, mai grav, insuficiență respiratorie”, au precizat aceleași surse.

Potrivit reprezentanților Spitalului „Grigore Alexandrescu” din București, în decurs de trei zile s-au prezentat 18 copii cu intoxicație de clor.

„În decurs de trei zile s-au prezentat, în etape, 18 copii cu intoxicație cu clor.  Din care 4 au refuzat internarea și 2 nu au necesitat internare. Au fost internați 12 copii cu pneumonie post expunere la vaporii de clor, dintre care 10 au necesitat oxigen. Fiecare a stat internat în medie 3-4 zile. Evoluția a fost favorabilă, ultimii externați au fost duminică”, a transmis Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

În urma celor semnalate de către Spitalul „Grigore Alexandrescu”, poliția a demarat o anchetă.

„În data de 19 octombrie, Secția 20 Poliție a fost sesizată de către o unitate spitalicească cu privire la faptul că la camera de gardă au fost aduși de părinți trei minori ce prezentau simptomatologie specifică unei expuneri la vapori de clor. Ulterior, aceeași unitate sanitară a informat subunitatea de poliție cu privire la faptul că alți  minori s-au prezentat la camera de gardă, cu aceleași simptome”, a transmis Poliția Capitalei.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști din cadrul secției, iar din primele date a rezultat faptul că minorii au participat la antrenamente de înot la un bazin din sectorul 6.

Au fost declanșate cercetări din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

De asemenea, potrivit Poliției Capitalei, au fost prelevate probe de apă din bazin, fiind sesizată și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

În acest moment, cercetările sunt continuate de Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

În replică, reprezentanții clubului Rapid spun că toate analizele au fost în regulă, apa neprezentând nici un pericol pentru copii.

„Bazinul este închis din data de 18 octombrie seara. Este o anchetă în desfășurare la Poliție. Am avut anchetă de la DSP vineri și ieri, care nu a relevat nimic periculos pentru copii. Toate au ieșit bune. Analiza apei nu indică niciun pericol pentru copii”, a precizat Valentina Caciureac, președinte CS Rapid.

FOTO: Gazeta Sporturilor

 
 

Urmărește-ne pe Google News