Înaintea turneului de la Sydney, primul din 2019, Simona Halep mai are 766 de puncte în faţa principalei sale urmăritoare, Angelique Kerber. Distanţa de 1.046 de puncte de la finalul anului 2018 s-a redus, deoarece Simona a pierdut 280 de puncte, fiindcă nu a participat la turneul de la Shenzhen, unde câştigase anul trecut trofeul.

Cu toate astea, Halep nu se alarmează şi a plecat destul de relaxată în Australia: „Nu am nici un obiectiv. Obiectivul meu este să fiu sănătoasă şi să dau tot ce pot pe teren, să intru în ritm, pentru că nu este uşor după o pauză atât de mare şi, de ce nu, să câştig nişte meciuri”.

Constănţeanca, aproape de locul 9 all-time

Simona are garantată poziţia întâi până după Australian Open, ceea ce o va aduce la 65 de săptămâni pe locul întâi în lume.

Constănţeanca va ajunge astfel la doar cinci săptămâni distanţă de Caroline Wozniacki, ocupanta locului 9 în topul celor mai longevivi lideri mondiali alltime.

La Sydney, Simona joacă fără presiune, deoarece nu are puncte de apărat, în timp ce Kerber, deţinătoarea trofeului, trebuie să tragă tare pentru a se menţine în coasta liderului mondial. La Australian Open, duelul pentru puncte se mai echilibrează, deoarece în 2018 Halep a jucat finala, iar Kerber a atins semifinala.

Andreescu a învins-o pe Wozniacki

Începutul de an nu le-a prea priit jucătoarelor din Top 10. Din cele opt tenismene din elită aliniate la startul primelor turnee din 2019, doar două au atins fazele superioare: Naomi Osaka (Japonia, 5 WTA), semifinale la Brisbane, şi Karolina Pliskova (Cehia, 8 WTA), care joacă astăzi în sferturi, tot la Brisbane.

Celelalte au capotat încă din primele manşe, unele chiar surprinzător. Cazul danezei Caroline Wozniacki (3 WTA), eliminată în optimile turneului de la Auckland (Noua Zeelandă), fiind întrecută în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, de tânăra canadiancă de origine română Bianca Andreescu, 18 ani, 152 mondial.

Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA), Sloane Stephens (SUA, 6 mondial), Petra Kvitova (Cehia, 7 WTA) şi Kiki Bertens (Olanda, 9 WTA) au părăsit rând pe rând turneul de la Brisbane. În urma acestor rezultate, s-au produs primele schimbări în vârful ierahiei WTA. Svitolina coboară de pe locul 4 pe 6, fiind devansată de Naomi Osaka şi de Sloane Stephens.


Citește și:

EXCLUSIV | Primele fotografii cu clanul Borcea! De sărbători, omul de afaceri și-a strâns laolaltă cei șapte copii pe care îi are cu patru femei!

Urmărește-ne pe Google News